Prvi Al-Kaidin odred u Evropi je ratovao u Bosni, sekli Srbima glave dok je EU ćutala! (VIDEO)

Prvi Al-Kaidin odred u Evropi je ratovao u Bosni, sekli Srbima glave dok je EU ćutala! (VIDEO)

Doc. dr Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka Univerziteta iz Banjaluke i ekspert za pitanja bezbednosti, gostovao je jutros u emisiji “Dobro jutro Srbijo” na Hepi televiziji i izjavio da je “El-Mudžahid” bio prvi Al Kaidin odred u Evropi.

– “El-Mudžahid” je zloglasni odred sa arapskim dobrovoljcima za koje se vezuju teški zločini odsecanja glava zarobljenim srpskim vojnicima u Vozući. Niko nije odgovarao za te zločine. Neposredni izvršioci nisu kažnjeni, nisu procesuirani.

To je bio prvi Al Kaidin odred u Evropi, sa svim onim obeležjima i istim ideološkim ciljevima koje će imati Islamska država na tlu Bliskog istoka. To smo mi sve doživeli i borili se protiv toga. Uspeli smo da se izborimo, a Evropa je bila nema – rekao je Ćeranić.

Voditelj Milomir Marić je podsetio da je kod terorističkih napada u Parizu, Briselu, Nici, Madridu i Londonu, uvek trag bio ka Bosni.

– Čak izvršioci napada 11. septembra Muhamed Alijata i ta grupa, takođe su se vežbali na bosanskom ratištu – podsetio je Marić i zapitao se kako je onda problem Dodik, a ne to što je “Evropa u plamenu”.

– Žak Klajn, bivši zvaničnik SAD u BiH ispred UN je otvoreno rekao da su sve džihadiste koji su ratovali u Avganistanu i drugim ratištima stacionirali u Bosni da bi bili pod nadžorom. Takve ljude ne može niko da nadžire, čak ni tako velika sila kao SAD.

Oni su se, posle završetka rata, određenim kanalima prebacili na Kosovo, u Čečeniju i uvek su bili pristutni tamo gde je interes velikih svetskih naftnih kompanija. Mi smo sa njima u BiH imali mnogo problema i mnogo žrtava, ali sve to za velike svetske medije marginalno, a problem su im Srbi i Rusi – upozorava Ćeranić.

On je podsetio da kako izgleda kad se NATO brine o demokratiji viđeno je u Libiji, Siriji i u nizu drugih zemalja kroz koje su prošle obojene revolucije.

Izvor: Srbijadanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite