POKUŠAN ATENTAT NA SOROŠA: Pronađen eksploziv u poštanskom sandučetu ozloglašenog miljardera!

POKUŠAN ATENTAT NA SOROŠA: Pronađen eksploziv u poštanskom sandučetu ozloglašenog miljardera!

Federalni istražni biro i policija odgovorili su danas na poziv upućen sa adrese u blizini kuće Džordža Soroša američkog milijardera i poznatog finansijer ekstremnističkih organizacija, zbog dojave da je u poštanskom sandučetu pronađena naprava za koju se sumnja da je eksploziv, saopštili su zvaničnici.

Kako prenosi AP, policija Bedforda, gradića severno od Njujorka, došla je jutros na adresu u naselju Katona, nakon što je jedan muškarac na toj adresi otvorio paket.

On je, navodi se, odneo paket u obližnju šumu i pozvao policiju koja je odmah obavestila FBI i Biro za alkohol, vatreno oružje i eksplozivne naprave.

Policija je saopštila da protivteroristička jedinica FBI-a istražuje slučaj, ali niko od nadležnih nije želeo da otkrije da li je ta naprava zaista eksplozivna.

Soroševa fondacija koja je inače zbog ekstremističkog delovanja zabranjena u Mađarskoj, nije odgovorila na zahtev na komentar, zvaničnici FBI-a nisu želeli da otkriju detalje ovog slučaja.

Soroš, američki milijarder mađarskog porekla koji je bogatstvo stekao spekulacijama na investicionim fondovima, a poznat je po finansiranju političkih NVO koje karakteriše levo orijentisani ekstremizam i krajnji liberalistički stavovi.

Izvor: Tanjug, Informer, Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite