NOVE OPTUŽBE: Lekari dva puta odbili da pregledaju ženu, kojoj izlaze crvi iz nogu?! (VIDEO)

NOVE OPTUŽBE: Lekari dva puta odbili da pregledaju ženu, kojoj izlaze crvi iz nogu?! (VIDEO)

Skandali u našem zdravstvu ne jenjavaju. Nakon više incidenata u kojima su uključeno zdravstveni radnici u Kragujevcu, na Kliničkom centru u Beogradu izbila je žustra svađa između medicinske radnice i zeta nepokretne žene koja je u teškom zdravstvenom stanju, jer joj iz noge izlaze crvi, a Zoran Đorđević zet bolesne žene tvrdi da su njegovu taštu već 2 puta odbili da pregledaju uprkos uputu. 

Zoran je kontaktirao Dnevnu Gazetu i poslao nam video snimak incidenta na Kliničkom centru, a kako kaže odlučio je da tamo dođe sa suprugom i taštom zato što su lekari već 2 puta odbili da pregledaju bolesnu ženu. Đorđević dodaje i da oni nisu u mogućnosti da je sami prevezu pa je sanitet vozio za Klinički centar.

„Moja tašta je jako bolesna ima problem sa nogame, jer je nepokretna i ima žive rane u obe noge. To su žive rane. Ona dobija uput i sanitet je vozi za Klinički centar u Beogradu. Nekoliko puta je voze i oni odbijaju pregled. Treći put ja odlazim sa njima i oni odbijaju i kad je jedna sestra primetila da snimam. Oni onda pristaju da prime na pregled.“

Rasprava je počela odmah nakon što je Zoran predao uput na šalter:

-Šta je sad ovo kažite?

-Za taštu, dovozi je hitna, pošto su obe noge u ranama.

– Zašto ste došli ovde? Piše dalja kontrola i lečenje ko dermatologa, ne ovde!

-Jel ima uput ovde i zakazano?

-Ja vas nešto pitam vi meni to odgovorite!

-Nemojte da galamite.

-Ja ne galamim, ja vas pitam!

-Jel ima uput.

– Gospodine kakve veze ima uput?!

Svađa je trajala punih 5 minuta, dok su ostali pacijenti čekali u redu. Zoran je optužio medicinsku radnicu za odbijanje pregleda i poručio da neće otići sa šaltera dok se njegovoj tašti ne pruži pregled.

Sa druge strane medicinska radnica, je rekla da one ne odbija pregled, već da po izveštaju doktora žena treba da ide na kožno, a ne na vaskularno i da želi da reše problem, kao i da će pregled biti obavljen.

Ipak Zoran Đorđević insistira da problem nije u lošoj komunikaciji, jer je njegova tašta već 2 puta odbijena i dodaje da on ne treba da se raspravlja za osobljem bolnice kako bi pregled bio izvršen, jer je sve predao napismeno. Tek kada su videli da sve snimam ta žena je promenila ton. Moja tašta je imala i uput i zakazano, ne vidim kako bi nastala zabuna?, kaže zet obolele žene.

Svađa na Kliničkom centru u Beogradu

Ekskluzivno. Još jedan pratilac Dnevne Gazete nam je poslao snimak sporne situacija na Kliničkom centru u Beogradu. On kaže da su lekari već dva puta odbili da pregledaju njegovu nepokretnu taštu kojoj crvi izlaze iz nogu i dodaje da su to pokušali da urade i treći put.

Posted by Dnevna Gazeta on Tuesday, 23 October 2018

Ovo je peti skandal koji je zadesio naše zdravstvo u proteklih nedelju dana. Prvi je bio slučaj Violete Cvetković i njenog deteta koje doktorka nije htela da pregleda, zatim je usledio snimak zaposlenih koji puše na Kliničkom centru Kragujevac iako je pušenje strogo zabranjeno, treći incident dogodio se u Vršcu gde je majka malog deteta otužila lekare da su pili rakiju dok je njeno dete gorelo pod temperaturom.

Poslednji incident se takođe desio u Kragujevcu, majka devojčice Nađe Popović koja je preminula pre 6 meseci, kako njena majka Dragana kaže kaže greškom lekara jer se uprkos tome što nije vakcinisana protiv boginja zbogauto-imune bolesti našla u istoj sobi sa detetom obolelim od morbila. Dragana Petrović prigovara činjenici da i posle 6 meseci nema nikakav odgovor od strane zdravstvene inspekcije, iako je inspekcija uspela da za jedan dan reši slučaj pušenja na šalteru.

Više o tome slučaju možete pročitati kliko OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite