Starica koja je preživela Holokaust izbodena i zapaljena, migranti vikali Alahu ekber!

Starica koja je preživela Holokaust izbodena i zapaljena, migranti vikali Alahu ekber!

Žena od 85 godina koja je kao dete izbegla slanje u koncetracioni logor, ubijena je u Parizu od stane izbeglice (migranta) koji je izboo više  puta i zatim zapalio. 

Pariz (Foto: Screenshot)

Ugljenisani ostaci Mirele Knol pronađena i su u njenom stanu kada je zapalajna od strane napadača, kažu izvori u francuskoj policiji. Uhapšene su dve osobe ali još nisu podignute optužnice protiv njih.

Glavni rabin za Francusku Hiam Korsia napisao je na svom Tviteru „Prestavljen sam smću Mirele Knol koje je izbegla Holokaust, ovo se dogodilo skoro tačno godinu dana od ubistva Sare Halimi Atal. Zločina koji je identičan ovome u svojoj negaciji čovečnosti“.

Marija Knol je kao dete sa majkom pozvana da dođe na jedan od pariskih stadiona na kojima su Jevreji okupljani za deprotaciju u koncentracione logore, ali je njena majka u poslednjem momentu uspela da pobegne iz zemlje, jer je imala pasoš Brazila.

Ministar spoljnih poslova francuske Žan-Iv Le Drian deo pro-migrantske vlade da je „veoma moguće“ da je ubistvo Knol bio anti-semitski napad.

Slučajevi anti-semitskih ubistava od strane tzv. izbeglica nisu nisu ništa novo pre samo godinu dana francuska javnost je šokirana gotovo identičnim ubistvom Sare Halimi-Atal koju je migrant ubio migrant iz Malija. Francuska policija odbila je da klasifikuje zločin kao akt verske mržnje iako je napadač pre ubistva uzvikivao Alahu Akbar.

Francuska vlast Emaula Makrona i dalje stoji pri svojoj ideji otvorenih granica uprkos drastičnom rastu migarantskog nasilja i porastu nacionalne, rasne i verske mržnje.

Izvor: Dnevna Gazeta/Independent

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite