PREKIPELO IM: Danska deportuje sve ilegalne migrante na pusto ostrvo! (VIDEO)

PREKIPELO IM: Danska deportuje sve ilegalne migrante na pusto ostrvo! (VIDEO)

Migranti koji su ušli u zemlju kriminalnim putem biće proterani na pusto ostvo južno od Kopenhagena, gde će takođe biti stacionirano osoblje zatvorske uprave Kopenhagena. 

„Neće biti u zatvoru, biće brodska služba na ostrvu, samo što će tokom dana migratni morati da ostanu na ostrvu, noću su slobodni da odu sa njega, samo što noću neće ići brod“ rekao je ministar finansija Kristian Jensen.

Razlog je to što migranti prave puno problema, na lokacijama na kojima su bili do sada smeštenu u kampu Kærshovedgård u Bordingu. Ipak ostrvo prvo mora da se očisti od zarazne svinjske gripe pre nego što tamo se nasele migranti.

Danska vlada je predložila nove mere kako bi smanjila broj migranata i rešila problem takozvanog mehanizma nerskidivosti porodica, po kome kada jedan migrant dobije azil ima pravo da dovede celu širu porodicu u zemlju.

Vlada kraljevine Danske je takođe obezbedila sredstva za vraćanje izbeglice u zemlje njihovog porekla kada u njima bude postignut mir. U isto vreme vlada je usmerila nova sredstva kako bi unapredila bezbednost na granici.

Danska narodna partija objavila je video animaciju kako bi obavestila građane o svom novom planu za migrante:

Ukoliko želimo da sačuvano Dansku onakvu kakva jeste, moramo da se pobrinemo da izbeglice ovde budu samo privremeno i da se vrate u svoje zemlje – ocenio je ministar Jensen.

Cela poenta toga da ste izbeglica je da se vratite kući kada je istekne vaša potreba za zaštitom, zaljučio je danski ministar finansija.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite