NAŠA BUDUĆNOST: Majka želi da promeni pol sinu od 6 godina, otac je protiv i zato gubi starateljstvo!

NAŠA BUDUĆNOST: Majka želi da promeni pol sinu od 6 godina, otac je protiv i zato gubi starateljstvo!

Otac bi mogao da ostane bez starateljstva nad svojim sinom, zbog želje njegove bivše žene da detetu koje ima samo 6 godina promeni pol, jer veruje da je dete transrodno. U ceo slučaj su se umešale i političke nevladine organizacije koje insisitraju da dete koje je tek skoro naučilo da govori treba da promeni svoj pol. Radi se o LGBT grupacijama.  

Prema dokumentima suda dečak se u kući svoje majke uvek oblači u žensko, a upisan je u prvi razred kao devojčica po imenu Luna. Sa druge strane otac ističe da je njegov sin uvek birao da nosi mušku odeću kada je sa njim i da se “ nasilno fizički opire da nosi žesnku odeću“ dok je u očevoj kući, kao i da se identifikuje kao dečak što po svojoj prirodi biološki i jeste.

Dečak je dijagostikovan od strane terapeuta kao dete sa telesnom disforijom, a kada je bio kod terapeuta sa majkom indetifikovao se kao devojčica, dok je prilikom poseta sa ocem rekao da je dečak, prenosi Federalist.

Hormonalna terapija promene pola trajno steriliše dete i utiče na njegov telesni razvoj. Aktivisti za prava deteta su organizovali kampanju spasimo Džejmsa i osnovali sajt „Save James.“

Izvor: Dnevna Gazeta/Dejli Vajr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite