UHVATILI GA ONI KOJE JE TUKAO: Žuti prsluci zgrabili i istukli žandarma, nije pobegao na vreme! (VIDEO)

UHVATILI GA ONI KOJE JE TUKAO: Žuti prsluci zgrabili i istukli žandarma, nije pobegao na vreme! (VIDEO)

Trijumfalna kapija postala je glavno poprište nereda u Francuskoj. 

Nasilje policije u Francuskoj šokiralo je Evropsku javnost, uprkos cenzuri u medijima na društvenim mrežama su se raširili snimci policajaca koji ponižavaju građane terajući ih da puze na ulici i hodaju na kolenima, a viđeni su i snimci policajaca koji civilima guraju prste u oči, guše ih i dave na ulici. Sve ovo je podiglo uloge kada je u pitanju nasilje.

Snimak sa ulica Pariza pokazuje novi pokušaj policije da zauzme trijumfalnu kapiju koja je jedan od najpoznatiji simbol Pariza. Veliki broj pripadnika žandaremerije pokušao je da pendrecima i suzavcem istera Žute prsluke, kako bi povratili pod svoju kontrolu nacionalni simbol Francuske.

Na snimku se vidi grupa policajaca koja beži od mase demonstranata, a jedan od policajaca nije uspeo da pobegne sa svojom grupom ostao je u nemilosti Žutih prsluka. Policajac na snimku gleda u pravcu formacije koja se povlači i doziva pomoć ali ga tada hvataju trojica demonstranata.

Pripadnik žandarmerije je oboren na zemlju i demonstranti su ga išutirali. Posle šutiranja jedan od demonstranata je uhvatio policajca, podigao ga i pomogao mu da ode od pobesnele mase.

Više o policijskom nasilju možete pročitati na sledećim linkovim:

Policajci guše ljude i guraju im prste u oči, moraju da na kolenima hodaju kroz Pariz! (VIDEO)
PRAVO LICE EU: Razbijene glave po Parizu, policajac golim rukama davi ženu na ulici! (VIDEO)
PAKAO EU: Makronova policija maltretirala invalida u kolicima, njih 20 tuklo jednog čoveka! (VIDEO)

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite