BITKA ZA PARIZ: Francuzi istukli žandarmeriju i zauzeli Trijumnfalnu kapiju, 4 miliona pregleda! (VIDEO)

BITKA ZA PARIZ: Francuzi istukli žandarmeriju i zauzeli Trijumnfalnu kapiju, 4 miliona pregleda! (VIDEO)

Posle dve pune nedelje nereda protiv pro-EU režima Emanuela Makrona francuski demonstranti ne posustaju, a čini se da policija polako gubi dah. Snimak se raširio brzinom svetlosti i za manje od 24 sata preko 4 miliona ljudi je videlo ovaj snimak. 

Novi video snimak sa ulica Pariza pokazuje pokušaj policije da zauzme trijumfalnu kapiju koja je uz Ajfelovu kulu najpoznatiji simbol Pariza. Veliki broj pripadnika žandaremerije zaleteo se u formaciji na okupljene građane, kako bi povratili pod svoju kontrolu nacionalni simbol Francuske, ali u tome nisu uspeli.

Francuzi u žutim prslucima su počeli da uzvraćaju kamenicama i golim rukama, a veoma brzo policija je počela da se povukla pod pritiskom okupljene mase.

U prve dve nedelje tokom protesta žutih prsluka policijska brutalnost je šokirala Evropu, na ulicama francuske su viđene scena u kojima policija ritualno ponižava građane i tera ih da na kolenima hodaju kroz Pariz, a snimljene su i scene davljenja žena od strane pripadnika žandarmerije čak i guranje prstiju u oči. Ipak sudeći po više snimaka policija je počela da se povlači pred demonstrantima na više lokacija u gradu.

Više o policijskom nasilju možete pročitati na sledećim linkovim:

Policajci guše ljude i guraju im prste u oči, moraju da na kolenima hodaju kroz Pariz! (VIDEO)
PRAVO LICE EU: Razbijene glave po Parizu, policajac golim rukama davi ženu na ulici! (VIDEO)
PAKAO EU: Makronova policija maltretirala invalida u kolicima, njih 20 tuklo jednog čoveka! (VIDEO)

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite