REVOLUCIJA DRMA EU: Hapšenja na protestima u Holandiji, policija zatvorila parlament i izveli konjicu! (VIDEO)

REVOLUCIJA DRMA EU: Hapšenja na protestima u Holandiji, policija zatvorila parlament i izveli konjicu! (VIDEO)

Protesti prsluka su se nakon Francuske i Belgije proširili na Holandiju.

Holanđani već nedelju dana protestvuju u Žutim prslucima zbog visoke cene goriva, a broj protestanata ima tendenciju rasta. Na skupu u Hagu se okupilo više stotina ljudi koji su marširali gradom uz pratnju policije, koje je na ulicu izvela i konjicu.

Iako protesti u Holandiji za sada nisu bili nasilni, za razliku od onih u Francuskoj i Belgiji na ulicama su prisuten jake snage policije, a parlamentarni kompleks u Hagu je zatvoren iz bezbednosnih razloga.

Ipak uprkos generalno mirnom protestu u Hagu su uhapšene dve osobe, kojim je za sada određen pritvor. Istovremeno lider protesta u Mastrihtu je zadržan u policiji.

Holandska policija zatvorila je parlamentarni kompleks u Hagu, nakon što se ispred njega okupilo oko 100 učesnika protesta protiv visokih cena goriva, poznatih po nošenju žutih prsluka.

Nezadovoljni građani su se okupili Hagu ispred zgrade Parlamenta kako bi demonstrirali protiv politika Vlade.

Oni što su odbili pokušaje policije da ih premesti u obližnji park, a zatim je policija blokirala prolaz ka Parlamentu, preneo je Tanjug.

Potom su se pojedini učesnici protesta sklonili, a policajci na konjima i u vozilima udaljili su preostale demonstrante od zgrade Parlamenta.

Izvor: Dnevna Gazeta/Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite