REVOLUCIJA SE ŠIRI FRANCUSKOM: Neredi u Tuluzu 48 policajaca povređeno, masovna hapšenja! (VIDEO)

REVOLUCIJA SE ŠIRI FRANCUSKOM: Neredi u Tuluzu 48 policajaca povređeno, masovna hapšenja! (VIDEO)

Preko 50 osoba, većinom policajaca povređeno je u Tuluzu tokom protesta protiv rastućih cena goriva. Policija se sukobila sa Žutim prslucima što je izazvalo velike nerede u ovom gradu na jugu Francuske. 
Dok se Francuska bori da izađe na kraj sa intenzitetom velikih protesta protiv rasta cene goriva, koji su postali nasilni, vlasti u Tuluzu su obavestile javnost da je u nedelju tokom nereda povređeno 57 osoba od kojih je 48 policajaca, iako mnogi veruju da je broj povređenih daleko veći jer se povređeni građani plaše da odu kod lekara zbog svojih povreda jer bi se time našli na meti lokalne policije. Pet policajaca je hospitalozovano.

Šesnaest osoba je uhapšeno zbog remećenja javnog reda i mira. Grad na jugozapada Francuske susreo se sa neredima koji su trajali satima a sukobi sa policijom su se dešavali na više lokacija u gradu.

Fotografija ne društvenim mrežama pokazuju demonstrante koji podižu barikada i pale vatru na ulicama Tuluza, a prema policiji koja je upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante su letele kamenice.

Protesti u Francuskoj  protiv odluke Emanuela Makrona da povisi cene goriva su počeli 17 novembra i održavani su svakondnevno. Neredi u Parizu rezlitrali su u 130 povređenih, a do sada je uhapšeno 412 osoba. Scene policijske brutalnosti šokirale su javnost u Evropi, a zvanični Brisel i UN se nisu oglasile povodom kršenja elementarnih ljudskih prava.

Francuska vlada razmatra uvođenje vanrednog stanja, a Markon se zavetovao da će nastaviti reforme iako je za razliku od vremena na početku protesta sada spreman da pregovara da demonstrantima.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite