PREDSEDNIK DRŽAVE: On je reketaš sa 4 žene i 23 dece, 50 bazena i rasista koji mrzi Evropljane! (VIDEO)

PREDSEDNIK DRŽAVE: On je reketaš sa 4 žene i 23 dece, 50 bazena i rasista koji mrzi Evropljane! (VIDEO)

Doskorašnji predsednik J. Afrika Džejkob Zuma iz stranke ANC Nelsona Mendela, jedan je od najkotrovarznijih političara u Svetu. Radi se o čoveku protiv koga se vodi istraga po 16 tačaka za korupciju, reketiranje, prevaru i pranje novca. Pored političkog kriminala, Zuma živi u poligamiji sa 4 žene, preko 20 dece i imanjem sa 50 bazena. Pored toga javno je pozivao na ubijanje osoba bele boje kože.

Foto: Wikimedia

Džejkob Gedlejihlekisa Zuma je Južnoafrički političar koji je obavljao funkciju predsednik Južne Afrike od 2009. do 2018. U tom vremenskom periodu se enormno obogatio, Zuma je sagradio luksuzno imanje novcem iz budžeta, a u sklopu velelepnog kompleksa se nalazilo 50 bazena koji su plaćeni novcem poreskih obveznika.

Na pitanje zbog čega je država trebala da finansira toliki broj bazena, Zuma je odgovorio da su oni tu zbog bezbednosti, jer mu je imanje veliko i ukoliko dođe do požara biće potrebno puno vode.

Dugogodišnji lider J.Afrike živi u poligamiji i oženjen je sa 4 žene, kako kaže on time prati plemensku tradiciju Zulu-a, dok iz 4 braka ima čak 23 dece. Kako bi pribavio finansije za svoj luksuzni stil života Zuma se upleo u korupcionaške radnje za koje mu sa danas sudi. Snimak njegove potrage za četvrtom ženom, koja je plesala gola pred kamerama je prikazivan na nacionalnoj televiziji.

Sudski slučaj protiv Zume se odnosi na 2.5 milijardi dolara, koje su pokradene prilikom modernizacije vojske i kupovine novog oružja. Džejkob Zuma se tereti za prevaru, reketiranje i pranje novca, a sve optužbe i dalje poriče.

Ipak najuznemirujuća crta karaktera Zume je njegova rasistička politika i propagiranje supremacije i superiornosti Afrikanaca nad ljudima bele boje kože. Pod izgovorom „pozitivne diskriminacije“ i „afirmativne akcije“, Zuma je sproveo sistematski progon Bura (Bele manjine), tako što je uveo kvote pri zapošljavanju, po kojima ukoliko je u nekim firmama procenat zaposlenih Belaca veći od njihovog procenta u ukupnom stanovništvu J. Afrike, onda oni moraju da dobiju otkaz. Ukoliko je situacija suprotna, pa Afrikanci čine veći broj unutar kompanije nego u celokupnoj populacija, tada se neće uspostavljati ravnoteža.

Najekstremniji izlivi rasizma Zume desili su se kada je na vojnoj paradi kada je sa vojnicima pevao pesme kako će ubijati Belce. Rasizam u državni nije ništa novo, Južna Afrika je pod vlašću afričkog nacionalnog kongresa, doživela erupciju mržnje prema ljudima evropskog porekla koja je kulminirala navedenom vojnom paradom na kojoj je doskorašnji predsednik Džejkob Zuma pevao pesmu „Ubijajmo belce, ubijajmo Bure“, prema izveštajima organizacija koji se bave zaštitom ljudskih prava Bura u zemlji, u J. Africi svakog dana se ubije po jedan čovek evropskog porekla.

Zuma je gajio dobre odnose sa adminsitracijom Baraka Huseina Obame i Demokratskom strankom, ali je nakon promene vlasti u Americi nova adminstracija Donalda Trampa zapretila sankcijama Južnoj Africi ukoliko se nastavi sa diskriminacijom Belaca. Više o tome možete pročitati klikom OVDE.

Foto: Wikimedia

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite