VLADA SRBIJE: Razmatramo upotrebu vojske na Kosovu, preti nam novo etničko čišćenje!

VLADA SRBIJE: Razmatramo upotrebu vojske na Kosovu, preti nam novo etničko čišćenje!

Predsednica Vlade Ana Brnabić nije želela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koja je navodno namenjenja vojsci Kosova, ističući da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD. Branbić kaže da je slaje vojske i policije na Kosovo jedna od opcija koja je na stolu. 

Foto: Ministarstvo odbrane

„Nadam se da će biti dovoljno razuma na strani SAD da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se slaže sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u oceni da formiranje vojske Kosova znači da će Srbija biti u ćorsokaku i da zbog toga još jednom apeluje „da se prizovu razumu“.

Premijerka je kazala da je Srbija ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta vojske i policije, jer su bili devastirani, zato što smo vojno neutralna zemlja, ali i zato što, kada neko zna da smo i u tom smislu jaki i sposobni, onda je to argument više da moraju da sednu i razgovaraju o kompromisu.

„Nadam se da nikada nećemo morati to da upotrebimo, ali, nažalost, mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu. Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i ako Edi Rama na njih poziva“, rekla je Brnabić.

Kazala je da bi sve evropske lidere upitala šta bi radili da su na njenom mestu.

Ponovila je da je prioritet vlade obrazovanje i digitalizacija i da je u šizofrenoj situaciji da li će neko suprotno svemu normalnom, svim sporazumima, pa i njihovim aktima, da pravi vojsku i 15. decembra da ide da pokori narod samo zato što su Srbi.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite