MAKRONA GUBI GLAVNOG SAVEZNIKA: Nemci besni, nećemo da plaćamo njegove greške!

MAKRONA GUBI GLAVNOG SAVEZNIKA: Nemci besni, nećemo da plaćamo njegove greške!

Nemačka štampa nema razumevanja za popuštanje francuskog predsednika Emanuela Makrona „žutim prslucima“ i upozorava ga da će EU morati da plati njegovu „ljubavnu poruku“ Francuzima.

Francuski predsednik razumeo je zahteve besnog naroda, a „Cajt“ ističe da je Makron u „žutim prslucima“ konačno prepoznao ono što oni zaista jesu – najveća opasnost za njegov mandat.

List podseća da je istraživanje pokazalo da tri četvrtine Francuza smatra da su protesti legitimni, što bi mogla da bude rekordna podrška, kao i da su „žuti prsluci“ veoma popularni.

„Špigl“ navodi da je Makron pobedio upravo zbog masovnog nezadovoljstva Francuza, ali da se to nezadovoljstvo sada okreće protiv njega.

– On je sada u poziciji u kojoj su pre njega već bili mnogi predsednici – popustio je pod pritiskom ulice. To će, verovatno, da izazove probleme sa Briselom, jer će mere koje je najavio koštati mnogo milijardi – navodi ovaj nedeljnik.

List sugeriše da će Francuska teško ispuniti kriterijume EU, prema kojima zaduženje budžeta ne sme da bude veće od tri odsto, a to sa interesovanjem prati i Vlada Italije, koja je već u sukobu sa Unijom zbog prevelikih izdataka, što je upravo Makron naročito kritikovao.

„Velt“ naglašava da će, uprkos popuštanju predsednika, deo demonstranata ostati nezadovoljan, jer ništa, nikakve mere, premije, ni smanjenje poreza ne može da ublaži njihov bes. Oni žele da sruše Makrona.

Izvor: Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite