(VIDEO) POSLEDICE PAKTA IZ MARAKEŠA: SNS obećava, delićemo besplatne kuće imigrantima!

(VIDEO) POSLEDICE PAKTA IZ MARAKEŠA: SNS obećava, delićemo besplatne kuće imigrantima!

Vlada SNS odlučila je da bez javne rasprave potpiše pakt UN o mirantima. Pakt tretira migraciju kao „ljudsko pravo“, pa će tima Srbija biti u obavezi da prima migrante, a ujedno ugovor se odnosi i na slobodu govora jer pod izgovorom „ksenofobije“ zabranjuje građanima da javno govore o migrantskom nasilju. Sporazum predstavlja kontinuitet politike vlade, da migrante treba naseliti u Srbiju i time poravnati migracioni bilans zbog odlazaka mladih iz zemlje.

Posle Briselskog sporazuma koji je koaliciona vlada SNS i SPS potpisala u Briselu bez javne debate, naša zemlja je ponovo preko noći potpisala novi međunarodni ugovor. Radi se o paktu UN o migrantima.

Sporazum tretira migraciju kao ljudsko pravo i zahteva od potpisnica da finansiraju migrante, a pored hrane i smeštaja na trošak Srbije dolazi i „usavršavanje“ migranata, pa ćemo biti u obavezi da im finansiramo radnu obuku.

Pakt UN čiji je glavni protagonista bio režim Angele Merkel promoviše i cenzuru slobode govora pod izgovorom borbe protiv „ksenofobije“. Naime žrtve migrantskog nasilja bi po ovom ugovoru bile sprečene da javno govore o nasilju koje je nad njima počinjeno. Sam termin ksenofobije je sporan jer se radi o pseudo-naučnom terminu, jer su sve asocijacije psihjatara u svetu odbile da svrstaju ksenofobiju na spisak fobija jer je sa stanovišta psihjatrijse struke nemoguće imati fobiju od stranaca.

Ekstremni i iznenadni potez Srbije je protivan politici nekih od najvećih svetskih vojnih i ekonomskih sila koje nisu potpisale sporazum kao što su Sjedinjene Američke Države, Izrael, Švajcarska i brojne članice EU.

Pored navedenih zemalja pakt nisu potpisale ni Australija, Mađarska, Austrija, Češka, Letonija, Poljska, Slovačka, Italija, Slovenija, Estonija,Bugarska i Domenikianska Republika.

Ovakva odluka predstavlja kontinuitet sa politikom vlade Srbije, jer je predsednik Srbije, a ujedno i predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio da država ima plan da ostvari nulti migracioni saldo to jest da desetine hiljada mladih koji odlaze iz zemlje zamene migrantima o čemu je i javno govorio na pres konferencijama.

„Što se tiče migrantornih kretanja 2028 do 2030 ćemo imati nulti migracioni saldo, imaćemo jednak broj emigranta i imigranata u Srbiju. Posle 2030 imaćemo veći broj imigranata nego emigranata iz Srbije“ rekao je Vučić u martu ove godine.

Pored plana Vučića za masovno naseljavanje migranata, poslanica SNS Ljiljana Malušić je prilikom donošenja novog zakona o azilu kojim je olakšana masovna migraciju u našu zemlji, a Srbija se obavezala da iz novca poreskih obveznika finansira socijalnu pomoć za azilante, saopštila da njena vlast planira da deli besplatne kuće migrantima.

„Svako ima neku praznu kuću, toliko ima praznih kuća po Srbiji mislim na desetine hiljada, i lepo natalite nam je pao mislim da smo jedna od zemalja koja je pri kraju lestvice u Evropi“ rekla je Malušić o planu da se migranti masovno naseljavaju po Srbiji.

Pakt UN o migraciji je u Marakešu potpisao ministar Zoran Đorđević.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite