Snimak kako policija prevrće invalida iz kolica videlo 11 miliona ljudi, a onda je cenzurisan! (VIDEO)

Snimak kako policija prevrće invalida iz kolica videlo 11 miliona ljudi, a onda je cenzurisan! (VIDEO)

Video snimak na kome francuska policija prevrća iz kolica invalida videlo je 11 miliona ljudi pre nego što je Fejsbuk odlučio da ga cenzuriše.

Francuska policija uspela je da još jednom šokira javnost nivoom brutalnosti prema sopstvenim građanima. Na novom video snimku vidi se grupa policajaca koja iz čista mira baca invalida iz kolica i tuče ga.

Nekon guranje osobe sa invaliditetom, od strane policajca došlo je do hoškanja i verbalne rasprave, a zatim je jedan od pripadnika žandarmerije hvata čoveka u kolicima iza leđa za dukser i prevrće ga iz kolica, nakon čega je bespomoćni mladić ostao da leži na zemlji u blatu.

Pripadnici policije su zatim okružili čoveka, ali niko nije hteo da mu pomogne da se vrati u kolica, nakon čega je prišao čovek u Žutom prsluku i pomogao mu da ponovo sedne u svoje pomagalo.

Snimak je postavljen u prošlu subotu i imao je čak 11 miliona pregleda, ali je zatim cenzurisan od strane kompanije Fejsbuk i preko njega je stavljena zatamljena crna slika kako bi mu se smanjila vidljivost zbog navodno uznemirujućeg sadržaja. Ovo je sprečilo deljenje snimka da sajtovima alternativnih medija jer je sada link blokiran za sve portale, a može se deliti samo na Fejsbuku i to kao zamagljeni materijal.

Veliki broj korisnika te društvene mreže kritikova je ovu odluku jer snimak nije neročito eksplicitan, a istovremno Fejsbuk dozvoljava snimke nasilja kada su postavljeni od strane medije koji pokazuju pro-EU subjektivnost u svom izveštavanju, pa se tako na toj društvenom mreži mogu videti snimci paljenja, tuča i bacanje kamenica.

Jedan od razloga za proteste Žutih prsluka je i medijski mrak u Francuskoj i Makronova kontrola medija koja se proširila i na cenzuru društvenim mreža.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite