POZNATA ANALITIČARKA IZ SAD: Kosovo je džihadistička država, Amerika treba da podrži Srbiju!

POZNATA ANALITIČARKA IZ SAD: Kosovo je džihadistička država, Amerika treba da podrži Srbiju!

Politički analitičar iz SAD Pamela Geler u intervjuu: Vašington obavezno da podrži Srbiju povodom kosovskog čvora.

Moj savet američkoj administraciji povodom kosovskog čvora je da obavezno podrži Srbiju. To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsednik Bil Klinton napravio jednu od mnogih katastrofalnih grešaka, podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni.

Ovako govori Pamela Geler, američki aktivista, novinar i politički komentator. U javnosti je poznata po snažnim vezama sa najvišim funkcionerima Trampove administracije, uključujući i savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, čiji je dugogodišnji prijatelj. Trenutno je predsednica nevladine organizacije “Zaustavimo islamizaciju Amerike”, koju je osnovala sa ekspertom za radikalni islam Robertom Spenserom.

– Sličnu stvar kao Klinton je uradio i predsednik Karter, koji je podržao ajatolaha Homeinija u borbi protiv proameričkog šaha. Posledice pomaganja i podržavanja islamističkih pokreta su katastrofalne, i to smo videli u Iranu, na nedavnim protestima protiv islamističkog režima.

* Kako vidite neuspeh samoproglašene države Kosovo u Interpolu? Da li se menja pristup prema Prištini?

– U organizacijama kao što je Interpol, realna situacija se stavlja ispred političke korektnosti. Članice Interpola su priznale, čak iako je to prećutno, da je Kosovo puno džihadista i islamskih terorista, koji se mogu infiltrirati u prištinske institucije. To nije nužno za promenu u stavu međunarodne zajednice. Još ne postoji opšte priznanje na nivou Evropske unije i Ujedinjenih nacija o tome šta je Kosovo i zašto je ono značajno za Evropu. Meni je jasno da je Kosovo džihadistička država u srcu Evrope.

* Da li mislite da bi administracija predsednika Trampa podržala nacionalne interese Srbije u BiH i na Kosovu?

– Da, imate prijatelje u američkoj administraciji. Svakako, savetnik predsednika Džon Bolton ima objektivniji stavi ima više razumevanja za situaciju na Balkanu nego mnogi drugi spoljnopolitički stručnjaci za vaš region.

* Ko je zaslužan za promenu američke politike prema Kosovu?

– Bolton se godinama suprotstavljao stvaranju nezavisnog Kosova. I Bolton i Tramp imaju zasluge za promenu spoljne politike prema Kosovu. Predsednik Tramp ima spoljnopolitičku viziju, koju zahvaljući svom znanju savetnik Bolton može da uspešno implementira. Trampovu administraciju treba pohvaliti i zbog odstupanja od dugoročne politike Stejt departmenta i uspostavljanja novog puta za odbranu slobode širom sveta.

* Kako komentarišate oslobađajuću presudu suda Bosne i Hercegovine Naseru Oriću?

– To je indikacija da bošnjački entitet Bosne i Hercegovine ima džihadističke tendencije. Orić je počinio zločine nad hrišćanima, ali Kuran naređuje muslimanima da ratuju protiv hrišćana. Kad se to uzme u obzir, bilo je očekivano da bude oslobođen.

Međunarodni sud u Hagu

* Svedoci smo toga da je Haški tribunal osudio na desetine Srba a veoma mali broj Bošnjaka i Hrvata za ratne zločine. Hoće li srpske žrtve dobiti pravdu koju zaslužuju?

– Nažalost, sumnjam da će se to desiti. To je velika nepravda! Takozvana međunarodna zajednica za ljudska prava je duboko korumpirana i pristrasna kada su u pitanju nemuslimani.

Izvor: Novosti/ Intervju uradio Jovan Tripković (Portal „Američka politika„)

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite