DISKIMINACIJA: Ministarstvo odbrane zabranilo deljenje paketića deci za svetog Nikolu!

DISKIMINACIJA: Ministarstvo odbrane zabranilo deljenje paketića deci za svetog Nikolu!

Vojni sinikat Srbije ogorčen je odlukom ministarstva odbrane da ne dozvole deljenje paketića deci na svetog Nikolu, a sindikat u svom saopštenju optužuje državu za diskriminaciju. 

Foto: Pixabay

I pored toga što nije izvršilo svoju obavezu da deci pripadnika Vojske Srbije, starosti do 15 godina, isplati novogodišnju čestitku, Ministarstvo odbrane, je ovaj put otišlo korak dalje u nepoštovanju pripadnika vojske jer nije dozvolilo reprezentativnom Vojnom sindikatu Srbije, da u sali Doma Garde na Topčideru dana 22. i 23. decembra održi dve pozorišne predstave za oko 800 mališana i uz Deda Mraza im podeli novogodišnje paketiće- navodi se u saoptenju Vojnog sindikata Srbije.

Kako VSS ističe ovo je još jedan vid diskriminacije koje Ministarstvo odbrane na čelu sa ministrom Vulinom sprovodi nad pripadnicima Vojske Srbije, a ovaj put i nad članovima njihovih porodica. U vezi sa ovim činom diskriminacije pokrenućemo postupak sudske zaštite.

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije najavili su da će uprkos zabrani organizovati deljenje paketića i to ispred zgrade minsitarstva odbrane Republike Srbije.

Zbog ovakvog diskriminatorskog ponašanja Ministarstva odbrane, novogodišnju predstavu i dodelu paketića organizovaćemo narednih dana ispred zgrade Ministarstva odbrane, a iskoristićemo tu priliku i pozvati ministra da ispravi svoju grešku i sam se priključi ovoj akciji, koja ima za cilj da decu naših kolega učini srećnijim – zaključuju u VSS.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite