Putin otkrio koja mu je želja za Novu godinu…

Putin otkrio koja mu je želja za Novu godinu…

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da veruje da njegove konferencije za štampu mogu da pomognu da on svoje stavove i stavove ruske vlade o važnim i neodložnim pitanjima za rusko društvo prenese milionima ljudi.

On je nakon svog godišnjeg obraćanja novinarima dao kratki intervju sedamnaestogodišnjoj Regini Parpijevoj i tako joj ispunio san, prenosi TASS.

Ruski predsednik je odgovorio na nekoliko pitanja, uključujući i kako je postao predsednik, da li je to težak posao i šta će poželeti u Novoj godini. Na pitanje da li je umoran, Putin je odgovorio Regini da mu razgovor sa novinarima poput nje daje dodatnu snagu za budući rad. Putin je kratko odgovorio i na pitanje šta će poželeti za Novu godinu: „Moja želja je jednostavna – da se sve želje ispune“.

Predsednik je Regini rekao i da smatra da su Rusi i drugi narodi koji žive u Ruskoj federaciji najvažniji državotvorni temelj za njihovu zemlju. Početkom decembra Putin je posetio Forum volontera Rusije i pogledao štandove dobrotvornih projekata.

Volonteri su tom prilikom upoznali predsednika sa projektom „Sanjaj sa mnom“, koji ispunjava želje teško bolesnoj deci. Na štandu su bile koverte sa željama dece. Svaki učesnik Foruma mogao je da izabere koverat i ispuni jednu želju.

Među njima je bila želja Regine Parpijeve devojčice koja hoce da postane novinar i napravi intervju sa nekim interesantnim sagovornikom. Predsednik Rusije je odlučio da nakon svog godišnjeg obraćanja novinarima danas ispuni ovu želju teško oboleloj devojčici Regini.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite