Lazanski o ciljevima Vatikana na Kosovu i šta će se dešavati u 2019. godini (VIDEO)

Lazanski o ciljevima Vatikana na Kosovu i šta će se dešavati u 2019. godini (VIDEO)

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je u emisiji „Vo centar“ da će se kriza na Kosovu i Metohiji i u Makedoniji nastaviti i u 2019. godini.

– Kosovska „armija“ u odnosu na srpsku oružanu silu je minorna. Kosovska „vojska“ je inferiorna u odnosu na srpsku vojsku, ali mi ne mislimo da intervenišemo vojskom na Kosovu, ima drugih načina za odbranu Srba – rekao je Lazanski.

Podsetio je i na dogovor Srbije i NATO da vojne snage Prištine ne mogu da uđu na sever pokrajine.

– Pre svega, mi imamo dogovor na NATO da bilo kakve vojne specijalne snage Prištine ne mogu da uđu na sever Kosova. Po Rezoluciji 1244, jedina oružana snaga na Kosovu je Kfor – rekao je Lazanski i dodao da, ako Priština i Zapad svesno krše međunarodno pravo, onda i Srbija može napustiti Briselske sporazume.

On je rekao da postoje dvostruki aršini jer su Amerikanci izabrali Albance kao strateške partnere, jer su mlađi kao nacija i jer su lojalniji. Lazanski je dodao i da je ucenjivački kapacitet Albanaca veći, jer imaju kapacitet da stvaraju probleme.

On je dodao da „hameri“ koje je Priština dobila od Amerikanaca nisu ništa posebno jer ih i Švarceneger ima privatno.

Govoreći o odnosu Srbije i Makedonije, Lazanski kaže da je Srbija najveći prijatelj Makedoniji.

– Jedina država koja nema teritorijalne, niti bilo kakve, aspiracije prema Makedoniji je Srbija, a svi drugi imaju neke aspiracije – rekao je Lazanski.

Dodao je da se Bondstil smanjio i da nema više od 500,600 američkih vojnika, ali se saglasio sa  novinarom Vaskom Eftovom kad je rekao da Albanci mogu biti američka armija.

Lazanski predviđa da će se kriza na Kosovu i Metohiji i u Makedoniji nastaviti i u sledećoj godini,te istakao da je poniženje za Makedoniju da menja ime i to zbog pristupa EU koja se, kako tvrdi Lazanski, raspada.

On se saglasio sa Eftovom da postoji veliki uticaj Vatikana na Kosovu i podsetio da postoji velika katolička crkva u Đakovici.

Smatra da su Makedonci spasili svoju dušu i da je narod pokazao svoj ponos.

– Makedonci su vrlo ponosna nacija – zaključuje on.

Izvor: SrbijaDanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite