(VIDEO) SNIMLJENI NA DELU: Azilanti prodavali drogu deci i to u sred bela dana!

(VIDEO) SNIMLJENI NA DELU: Azilanti prodavali drogu deci i to u sred bela dana!

25 migranta iz Severne Afrike privedeni su na saslušanje jer su označeni kao članovi grupe koja vrši trgovinu narkoticima u mestu Vaireggino u regionu Tuskanije. Njih 17 se trenutno nalazi u zatvoru.

Nakon perioda nadzora i prisluškivanja telefona, policajci u civilu koji su se pretvarali da su mušterije sakupili su sve potrebne dokaze kako bi inkriminisali 25 migranata sa Severa Afrike. Među njima se nalaze tražioci azila koji čekaju na odluku Italije, ali i osobe koje imaju državljanstvo.

Droga je uglavnom skrivana u saksijama cveća koje se nalaze na trgu Piazza d’Azeglio kako bi bile pristupačne dilerima. U nekim slučajevima dileri su zakopavali narkotika u obližnjoj šumi.

Operacija prodaje i kupovine droge dešavala se na trgu pred velikom brojem ljudi i to u toku dana, bez ikakve brige migranata da bi mogli da budu uhvaćeni.

Operacija prikupljanja informacija o migrantskoj narko mafiji počela je oktobra ove godine. Zahvaljuju promeni zakona policija je bila u mogućnosti da sprovede „odložena hapšenja“ osoba koje su predhodno uhvaćene sa drogom, kako bi mogli da pomognu u akciji hapšenja svojih dobavljača.

Mateo Salvini napisao je na svom Tviteru „25 Marokanaca koji su dilovali drogu je uhapšeno u Viaređiju, prodavali su smrt čak i deci. Među kriminalcima je nekoliko azilanata, koji će zahvaljujući bezbednosnom dekretu biti proterani. Sada se nadamo da ih neko neće pustiti da se izvuku od kazne zatvora“.

Izvor: Il Giornale

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite