ONI PEVAJU U ARENI: Buba Koreli i Jala Brat govorili j*bem ti oca srpskog i Srbe na vrbe! (VIDEO)

ONI PEVAJU U ARENI: Buba Koreli i Jala Brat govorili j*bem ti oca srpskog i Srbe na vrbe! (VIDEO)

Najavljeni novogodišnji koncert Bube Korelija i Jala Brata, sa Acom Lukasom u Areni izazvao je negodovanje velikog dela građana. Naime u javnost je isplivao video snimak na kome se vide šovinističke uvrede i govor mržnje koji su Jala i Koreli ispisivali na društvenim mrežama. 

Poruke nacionalne mržnje su krajnje eksplicitne i usmerene su protiv osoba srpske nacionalnosti. Pre nekoliko godina Jala Brat i Buba Koreli su pozivali na ubijanje Srba, sa porukama „Ubij Srbina“ u video spotu Borba iz 2015 godine, ali pored toga nedavno je isplivao novi video koji prikazuje da su širili mržnju sa njihovog svog zvaničnog Jutjub naloga Imperia.

Komentar koji može da se kategorizuje kao govor mržnje i širenje netolerancije na osnovu nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti sadrži eksplicitne uvrede prema osobama srpske nacionalnosti.

Na video snimku pod nazivom „teroristički čin koji je izazvao rat u YU (Jugoslaviji)“ sa zvaničnog naloga Imeria napisan je komentar „mafijašu JEBO TE OTAC SRPSKI, čitav život samo jedete govna“ stoji sa Jutjub naloga Bube Korelija i Jala Brata.

Pored uvreda i psovki, komentar u sebi sadrži i genocidni slogan „Srbe na vrbe“, koji je bio popularan 90-ih godina u doba širenja islamskog ekstremizma u BiH, kao i prilikom sprovođenja genocidne akcije Oluja. „Sve su Srbe vješali na vrbe“ stoji u degutantnom šovinističkom komentaru.

Ovo nije prvi incident takvog tipa, u spotu dvojice zabavljača iz 2015 godine nalazio se grafit koji me direktno poziva na ubistvo osoba srpske nacionalnosti. U toku video snimka upadljivo se pojavljuje natpis „Ubij Srbina“. 

Dvojica izvođača iz BiH nastupaće u Novogodišnjoj noći u beogradskoj Štark areni. Sa Korelijem i Jalom nastupiće i turbo folk pevač Aca Lukas.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite