PANIČAN APEL IZ OBRENOVCA: Država da reaguje, migranti pljačkaju kuće, tuku i siluju!

PANIČAN APEL IZ OBRENOVCA: Država da reaguje, migranti pljačkaju kuće, tuku i siluju!

Haotična situacija u Obrenovcu se ne može više ignorisati. Život je stanovnicima ove opštine postao neizdrživ, a oni su ugroženi. Osnovni razlog za ovakvo haotično stanje je prisustvo migrantskog centra, ali i velikog broja ilegalnih migranata koji ne žele da se prijave u centru već spavaju po ulicama van centra. Oni provaljuju u kuće, pljačkaju, fizički nasrću na stanovnike Obrenovca, a zabeleženo je i više pokušaja silovanja.

Piše: Mikan Krtić

Vinovnici ovih krivičnih dela prema građanima Obrenovca su mahom neprijavljeni migranti. Navedimo samo neke od napada na stanovništvo: februar 2017, masovna tuča decembra 2017, napad na devojku novinara u TV Mag avgusta 2018, napad septembra 2018 kada su migranti u alkoholisanom stanju smešteni u bivšoj kasarni u Obrenovcu pokušali da siluju devojku koja je jedva pobegla.

Samo agresivno i kriminalno ponašanje ilegalnih migranata nije problem ukoliko bi reakcija opštinskih vlasti u Obrenovcu i policijske uprave Obrenovac bila adekvatna. Problem nastupa jer reakcija ovih nadležnih organa sasvim izostaje. Osnovana je pretpostavka, sa više strana nezvanično potvrđena, da je predsednik opštine gospodin Miroslav Čučković izdao neformalnu sugestiju policiji da ne izlaze na teren u slučaju napada migranata jer je to nezvanična direktiva „odozgo“. Takođe postoje informacije da on sprečava ljude da sami podnose prijave policiji protiv migranata ucenjujući ih gubitkom posla.

Znamo da veliki broj stanovnika Obrenovca radi državnim preduzećima, pre svega u Elektroprivredi Srbije i potpuno su zavisni od sugestije predsednika opštine rukovodstvu EPS-a. Kako bi situacija po stanovnike Obrenovca bila još gora, predsednik Čučković blagonaklono gleda na veliki broj nevladinih organizacija i organizacija za mlade koje su finansirane sa Zapada.

Jedini cilj ovih organizacija je kreiranje kulturološko marksističkih zombija koji blagonaklono gledaju na migrante i inkluziju. Pa čak i ukoliko se migranti otvoreno agresivno i neprijateljsk ponašaju prema lokalnom srpskom stanovništvu. Sve ove okolnosti stvaraju haos u opštini a život stanovnika Obrenovca postaje neizdrživ.

Pored ozbiljnog problema sa migrantima i odsustva zaštite građana od strane policijske uprave i opštinskih vlasti, postoje i dodatni problemi na koje se ne reaguje. Jedan od njih je nereagovanje na nesmetano i agresivno delovanje sekti u Obrenovcu. Od Jehovinih svedoka do sasvim kriminalnih satanističkih oblika sekti koji su nedavno rezultirali monstruoznim ubistvom nedužnog psa. Miroslav Čučković, inače preletač u SNS 2014-te godine, što dovoljno govori o njegovom integritetu i ličnom moralu, kupuje lažnu sliku socijalnog mira kroz ignorisanje ove alarmantne situacije.

Pročitajte još:

SNIMAK ZBOG KOGA OBRENOVAC ŽIVI U STRAHU: Šta to migranti rade noću u kasarni? (VIDEO)
OBRENOVAC STRAHUJE: Migranata po mraku udaraju bubnjeve i urlaju oko kasarne! (VIDEO)

Istovremeno, stanovnici Obrenovca su izloženi na milost i nemilost kriminalnom delovanju migranata, sekti, agresiji na svim nivoima (od životinja sve do najranjivijih delova stanovništva – dece i žena) i sve većem prisustvu droge na ulicama ovog grada.
Ukoliko nije sposoban da zaštiti stanovnike svog grada, apelujemo na gospodina Čučkovića da odstupi sa svoje funkcije i prepusti je nekome ko će znati da reši ovaj akutni problem.

Izvor: Nacionalist

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite