Vikipedija uklonila članak o vađenju organa Srbima, na njegovom mestu tekst Srbi ratni zločinci!

Vikipedija uklonila članak o vađenju organa Srbima, na njegovom mestu tekst Srbi ratni zločinci!

Najveća svetska onlajn enciklopedija Vikipedija izbrisala je članak na engleskom jeziku o trgovini ljudskim organima tokom rata na Kosovu i Metohiji. 

Taj tekst ozačili su kao „teoriju zavere“ i na njegovo mesto postavila link koji nas preusmerva na članak koji govori o srpskim „ratnim zločinima“ na KiM.

U članku se govorilo o slučaju „Žuta kuća“, što je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine. Srbima su u Žutoj kući vađeni organi koji su kasnije prodavani na crnom tržištu. Ne zna se koliko je tačno ljudi ubijeno na ovaj svirep način.

Brojni dokazi o tome su uništeni u Haškom Tribunalu, jer je pre desetak godina tužiteljka Karla Del Ponte, u jednom od intervjua navela da je Diku Martjiu rekla da bi trebalo da ide u Hag, jer tamo postoji dosije i dokazi koji su sakupljeni u „žutoj kući“, a da pri tom nije znala da su „dokazni uzorci bili uništeni“.

Tekst o ovim gnusnim zločinima sada okarakterisan je kao teorija zavere na Vikipediji od strane urednika ove enciklopedije. Tekst je izbrisan sa stranice na kojoj se nalazio, ali se urednici ograđuju da ga nisu u potpunosti izbrisali, već su ga spojili sa člankom o Ratnim zločinima na Kosovu i Metohiji.

Problem je što se u tom dugom članku prvo čita o srpskim zločinima, a tek negde na sredini nalazi se jedan deo o trgovini organima. U tom kratkom tekstu autori se ograđuju od ovog zločina korišćenjem reči kao što su „navodni zločini“, „navodna trgovina organima“ i slično, dok su više nego oštri kada pišu o Srbima kao negativcima.

Izvor: Kmnovine.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite