ULIČNE BORBE U VENECUELI: Eksplozije i 26 mrtvih, zemlja sada ima 2 predsednika! (VIDEO)

ULIČNE BORBE U VENECUELI: Eksplozije i 26 mrtvih, zemlja sada ima 2 predsednika! (VIDEO)

Prema izveštajima sa terena u Karakasu je u sukobima sa vojskom do danas poginulo 26 osoba. Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido rekao je da će razmotriti mogućnost amnestije za predsednika Nikolasa Madura i njegove saradnike ako pomognu da se Venecuela vrati demokratiji. 

Gvaido, inače predsednik Nacionalne skupštine Venecuele, rekao je to u četvrtak venecuelanskoj televiziji, u svojoj prvoj javnoj izjavi otkako se u sredu proglasio za privremenog predsednika zemlje, prenosi danas AP.

Prema njegovim rečima, amnestija je „na stolu“ za svakog ko je voljan da pomogne da se Venecuela vrati ustavnom poretku.

SAD, Kanada i više od 12 latinoameričkih zemalja pružilo je podršku Gvaidu, dok Maduro — koji između ostalog ima podršku Rusije i Turske, kao i vojske Venecuele — ne pokazuje spremnost da odustane od vlasti i ističe da je demokratski izabran.

Šta se to dešava u Venecueli?

Šta se to dešava u Venecueli? Kratka rekapitulacija!!!

Gepostet von Sputnik Srbija am Donnerstag, 24. Januar 2019

Maduro optužuje SAD da su podržale pokušaj puča protiv njega, zbog čega je prekinuo diplomatske odnose sa tom zemljom, inače najvećim trgovinskim partnerom Venecuele.

U međuvremenu, Stejt department je u četvrtak naložio nižim diplomatama i osoblju Ambasade SAD u Venecueli da napuste tu zemlju, prenosi danas AP.

Stejt department je saopštio da ovaj korak preduzima iz bezbednosnih razloga, ali da će američka ambasada u Karakasu ostati otvorena.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite