UZELI ZAKON U SVOJE RUKE: Nakon migrantskih silovanja dece, desničari patroliraju ulicama!

UZELI ZAKON U SVOJE RUKE: Nakon migrantskih silovanja dece, desničari patroliraju ulicama!

Organizacija Vojnici Odina (Soldiers of Odin) počela je redovne patrole ulicama u gradu Oulu kao odgovoror na višestruka silovanje finske dece koja su počinili migranti.

Patrole su se pored obilazaka ulica koncentrisale na tržne centre u kojima mladi migranti provode puno vremena, a tamo i seksualni predatori među njima birajući svoje žrtve.

Inicijativa da se patrolira zbog izraženog migrantskon nasilja pokrenuta je nakon što je policija upozorila građane da ne uzimaju zakone u svoje ruke.

Vojnici Odina su grupa koja za borbu protiv migrantskog nasilja osnovana u gradu Kemi oktobra 2015 godine. Organizacija je osnovana kao odogovor na porast priliva migranata u Finsku koji je te godine povećan za neverovatnih 10 puta.

Organizacija nosi ime po Odinu, bogu smrti i rata u nordijskoj mitologiji. Finska policija je inicijalno pozdravila formiranje patrola, pa je tako komesar nacionalne policija Seppo Kolehmainen dao punu podršku ideji da se oforme patrole.

Kao odgovor minsitar policije Petteri Orpo dao je sledeću izjavu za medije „U Finskoj zvaničnici su ti koji se brinu o redu i bezbednosti u društvu. To je jednostavan sistem i pridržavajte ga se“.

Pored Finske grupa ima svoje odelje u Švedskoj, Norveškoj, Nemačkoj, Britaniji, Belgiji, Estoniji, Kanadi, Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite