SALVINI POZIVA NA EVROPSKU REVOLUCIJU: Francuzi će se uskoro osloboditi Makrona! (VIDEO)

SALVINI POZIVA NA EVROPSKU REVOLUCIJU: Francuzi će se uskoro osloboditi Makrona! (VIDEO)

 

Mateo Salvini zamenik premijera Italije rekao je u klipu koji je snimio kao ličnu poruku Emanuelu Makronu da ga smatra za „groznog lidera“ i da će ga se Francuzi uskoro osloboditi.

„Nadam se da će Francuzi uspeti da se oslobode od groznog predsednika“ rekao je lider desno orijentisane stranke na snimku koji je postavio na svoj Fejsbuk nalog. „Prilika će se ukazati 26 maja (Izbori za evropski parlament) kada će narod Francuske konačno moći da povrati kontrolu nad svojom budućnosti, nad svojom sudbinom i ponosom. Makron loše predstavlja Francusku“ naglasio je Salvini osvrćući se na brutalnost režima prema demonstrantima, prebijanja i hapšenja koja sprovodi pro-EU režim.

Iako se na izborima za EU neće direktno glasati o budućnosti Makrona njegova stranka očekuje težak poraz, a prema svim anketama desničarsko Nacionalno okupljanje Marin Le Pen bi trebalo da izbije na prvo mesto po broju glasova.

Italija je veliki protivnik formiranja EU armije, što predstavlja drugi pokušaj formiranja jedistvene evropske armije na kontinentu od predhodnog pokušaja Adolfa Hitlera koji je nauspeo. Salvini se nada da će veći broj nacionalističkih poslanika u EU parlamentu pomoći oporavku suverene demokratije država članica koja se napla na udaru u predhodnom mandatu.

Govoreći u Poljskoj predhodnog meseca Salvini je pozvao sve desničare u Evropi da se uključe u proces „renesanse evropskih vrednosti“, kako bi se srušila osovina Nemača-Francuska koja dominira Evropom. Kako je ocenio izbori su šansa da se Evropa otrgne od vladavine birokrata iz Brisela.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite