BRNABIĆ IPAK NE POSTAJE RODITELJ: Beba jednostavno nije njena!

BRNABIĆ IPAK NE POSTAJE RODITELJ: Beba jednostavno nije njena!

Uprkos natpisima beogradskih medija da premijerka Ana Brnabić narednih dana postaje roditelj, ipak realnost ne može biti dalja od medijskih naslova po pitanju biološkog roditeljstva, a premijerka ne može ni pravno gledano da se registruje kao roditelj deteta, jer su istopolni brakovi izričito zabranjeni u pravnom poretku Srbije.  

Brnabić i Đurđić su došle u centar pažnje javnosti nakon optužbi o finansijskim malverzacija ovog para, zbog kontroverznog prenošenja firme  „Enerdži end inovejšen“ na ime Milice Đurđić preko koje prema pisanjima medija Brnabić zgrće milione.

Naslovne stranice srpskih sajtova preneli su senzacionalističku vest da premijerka Srbija navodno postaje roditelj. Obzirom da je Milica Đurđić partnerka Ane Brnabić ta koja je trudna postavlja se logično pitanje kako je Ana Brnabić dobija dete ili u pravnom smislu postaje roditelj?

Đurđić je prema pisanjima beogradskih medija svoje dete napravila vantelesnom oplodnjom, pa tako dete nema nikakvo srodstvo sa Anom Brnabić. Pored toga što nije biološki roditelj deteta, zakoni u Srbiji ne dozvoljavaju roditeljstvo istopolnih parova pa Branbić po implikaiji po zakonima Srbije ne može da se upiše kao roditelj u naše matične knjige rođenih.

Matična knjiga rođenih je knjiga u koju se upisuje činjenica rođenja, sa sledećim podacima: lično ime i pol deteta;dan, mesec, godina, čas i mesto rođenja deteta. U matičnu knjigu rođenih upisuju se i podaci o roditeljima deteta, i to: lično ime, državljanstvo, prebivalište i adresa stana. U matične knjige rođenih naknadno se upisuje: priznanje i utvrđivanje očinstva i materinstva.

Dakle Ana Brnabić ni u biološkom niti pravnom smislu ne može da sebe navede kao roditelja.

Na visokoj nozi – TRAŽILA DA SE PRESELE U DRŽAVNU VILU OD 1.000 M2

Premijerka je nedavno zatražila da se preseli u državnu vilu na Dedinju od čak 1.000 kvadrata. Kao prvi čovek Vlade ona ima pravo da s porodicom stanuje u jednoj od luksuznih državnih nekretnina dok obavlja pomenutu funkciju, ali kako država zagovara štednju na svim nivoima i kako narodu plate i penzije nisu vraćene na prethodni nivo, očekivalo se da i šefica Vlade „povuče ručnu“. U medijima su se pojavile spekulacije da se premijerka seli iz bezbednosnih razloga. Ona već ima stan od oko 328 m2 u Beogradu, i to na Dedinju, u blizini Belog dvora.

Sukob interesa… Koristi rupe u zakonu – PRENELA FIRMU NA MILICU I ZGRĆE MILIONE

Šefica srpske vlade Ana Brnabić, svoj deo vlasništva u kompaniji „Enerdži end inovejšen“ prepustila je partnerki Milici Đurđić, što po zakonu nije dozvoljeno. Premijerka je time prikrila da je i dalje pravi vlasnik firme, čime je prekršila zakon jer to nije prijavila u svojoj imovinskoj karti Agenciji za borbu protiv korupcije, što je obavezno.

Firma je osnovana 2015. i o njenim poslovima se gotovo ništa ne zna. Dosad je dva puta menjala adresu, a prihodi su joj znatno skočili u 2016, to jest nakon što je Brnabićka postala ministarka u Vladi Srbije.

Upravo u to vreme je i Brnabićka, kako se vidi u podacima Agencije za privredne registre, svojih 70 odsto vlasništva nad firmom prenela na Milicu Đurđić, koja je inače prethodno bila direktor u pomenutom preduzeću. „Enerdži end inovejšen“ je registrovan za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje.

U osnivačkom aktu navodi se da ima pravo da obavlja poslove spoljnotrgovinskog prometa, kao i da pruža usluge u spoljnotrgovinskom prometu u okviru upisane delatnosti. Prema podacima iz finansijskih izveštaja, za pet meseci u 2015. firma je ostvarila neto dobit od 923.000 dinara. Uspešno poslovanje nastavljeno je i nakon ulaska Brnabićke u vlast, pa je tako u 2016. zarada bila 2,7 miliona dinara.

Izvor: Dnevna Gazeta/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite