ATANTAT: Lider Žutih prsluka u komi, gumeni metak u glavu iskopali mu i oko! (VIDEO)

ATANTAT: Lider Žutih prsluka u komi, gumeni metak u glavu iskopali mu i oko! (VIDEO)

Opozicioni pokret Žutih prsluka optužuje pro-EU režim Emanuela Makrona za pokušaj ubistva Žeroma Rodrigeza, koji je tokom demonstracija pogođen hicem u glavu i sada se nalazi u komi. Advokat žrtva kaže da će njegovom klijentu ostati posledice do kraja života to jest da će biti hendikepiran.

Jedan od najistaknutijih lidera Žutih prsluka Žerom Rodrigez pogođen je gumenim metkom u glavu i završio je u komi. Pokret veruje da je Rodrigez namerno targetiran od strane policije, jer ovo nije prvi put da se demonstranti gađaju u glavu gumenim mecima što je zakonom zabranjeno, a pre nedelju dana još jedan demonstrant je na isti način pogođen i završio je u komi, pa je policija svesna da bi smela da nišani i puca iznad grudi protestanata.

Felipe de Veule advokat Rodrigeza potvrdio je da je se njegov klijent nalazi u komi i da će verovatno ostati hendikepiran do kraja života.

Rodrigez je upucan ispred lokacije na kojoj se nekada nalazila ozloglašena Bastilja, mestu u kome su pred francusku revoluciju mučeni i ubijani protivnici tadašnjeg monarhističkog režima. Opozicionar je gumenim metkom pogođen direktno u levo oko, zbog čega mu se oko rasprslo.

Dramatiči video koji je sam snimao pokazuje trenutak kada je Rodrigez pogođen u lice, a protestanti su zatim prišli da mu pomognu.

Advokat de Veule kaže da je podneta prijava protiv N.N. policajca i da se trenutno sprovodi istraga. „Imamo materijal sa kojim je pogođen radi se o gumenom metku“ rekao je branilac opozicionog lidera.

 

Policija negira odgovornost i tvrdi da je Rodrigeza pogodio šrapnel od „ne-ubojite“ granate koja je bačena da bi se rasterali protestanti.

Drugi lider Žutih prsluka Erik Drouet poručio je nakon pokušaja atentata državu „očekuje masovni ustanak bez presedana i da će se boriti protiv vlasti svim potrebnim sredstvma“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite