MEDIJI POKUŠALI DA ZATAŠKAJU: Migranti bacili tri dečaka pod voz, dvoje poginuli!

MEDIJI POKUŠALI DA ZATAŠKAJU: Migranti bacili tri dečaka pod voz, dvoje poginuli!

Trojica dečaka gurnuta su na šine na stanici u Nirnbergu krajem januara. Dvojica dečaka su ubijena kada ih je voz pregazio dok je jedan uspeo da preživi. Nemački mediji su danima prenosili lažne vesti, prvobitn da se radi o nesrećnom slučaju, a kasnije da su napad počinili „Nemci“ sa idejom da zataškaju migrantsku pozadinu napadača.  

Foto: Pixabay

The Nürnberg News napadače je prvobitno predstavio kao „mladiće“. Novine Süddeutsche su u tekstu sugerisale da je izbila tuča između mladića koja je dovela do „tragičnog ishoda“. Trojica dečaka 16 godina „pala“ su na šine i „nisu uspeli da pobegnu od voza koji ih je zgazio“- tvrdio je Süddeutsche.

Bavarski Rundfunk je naveo da su trojica Nemaca „pali“ na šine. Takođe sugerišući da nije postojala namera da se dečaci usmrte već da je do smrti došlo nakon slučajnog pada. „U petak dečaci (16) su se posvađala sa drugom dvojicom mladića (17). Sva trojica dečaka su pali na šine u stanici Nürnberg S Frankenstadion“ preneo je Rundfunk.

Jutro nakon incidenta BR Online je opisao slučaj kao „nesreću“ u kojoj je „troje ljudi“ nakon „tuče“, „palo na šine“.

Televizija Franken je događaj prenela je događaja kao „katastrofu na S stanici“, navodeći da su dve žrtve poginule nakon što su „pali na šine“, televizija pored toga navodi da je dačake „ubio voz“ negirajući odgovornost napadača.

U ponedeljak novine Bild su otkrile pozadinu priče, ubice koje su dvojica migranata koji su samo rođeni u Nemačkoj dok su im oba roditelja migranti. Pa je tako za nemačke novinare migrant kome su i otac i majka Turci proglašen za Nemca, iako nije poznato da li se izjašnjava kao Nemac, već samo ima nemačko državljanstvo.

Dvojica dečaka koji su žrtve migrantskog ubistva zvali su se Luka i Frederik i došli su iz mesta Heroldsberg u Bavarskoj. Na stranici su se našli sa trećim prijateljem sa kojim su migranti ušli u raspravu.  Policija nije navela razlog svađe, ali su samo saopštili da su razlozi bili infantilni, ali su dvojica napadača migranta ponašala kranje agresivno u toku svađe.

Snimak sa sigurnosnih kamera je potvrdio da je postojala namera da se trojica dečaka gurnu na šine, jer se voz već približavao stanici brzinom od 80 km/h i migranti su bili svesni šta će se desiti.

Radi se o vozu koji ne staje u navedenoj stanici već kroz nju samo prolazi, Luka i Frederik su zgaženi punom brzinom i preminuli su na licu mesta. Njihov treći prijatelj je jedva uspeo da izbegne voz.

Nadležni organi nisu saopštili da li je napad motivisan nekim oblikom etničke ili verske mržnje, a navedeni mediji se nisu izvinili javnosti i porodicama žrtava zbog lažnih vesti.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite