POBIĆU TI DECU: Migrant pretio novinaru, kada ga je sreo na ulici počeo je da beži! (VIDEO)

POBIĆU TI DECU: Migrant pretio novinaru, kada ga je sreo na ulici počeo je da beži! (VIDEO)

Moli se bogu kufaru (neverniče), iseći ću ti majku raskomadaću je i poješću je. Zaklaću ti ćerku i silovaću je, a ujedno i tvoju ženu, ovo su samo neke od pretnji koje je dobio poznati britanski novinar Tomi Robinson zbog svojih reprotaža o porastu migrantskog nasilja i porastu rasne i verske mržnje prema ljudima evropskog porekla u velikoj Britaniji. Zbog odbijanja policije da reaguje pronašao osobu koja mu je pretila i na ulici uzeo stvar u svoje ruke.

Tomi Robinson (Foto: Sreenshot)

Sve je počelo sa Jutjub klipovima kada je Ali Dava poznati Jutjuber nekoliko puta javno objavlio pogrešne adresu Robinsona, sa optužbama da je Robinson navodno „politički nekorektan“ novinar što je rezultirali uznemiravanjem, nasiljem i napadima na kuće u kojima novinar nikada nije ni živeo.

Zapaliću ti majku, iseću je na komade skuvaću je, tvoju ćerku koja je komad izmeda ću zaklati. Nastavlja sa verski motivisanim uvredama prema meni, da bi me kasnije pozvao moj auto-mehaničar i rekao nešto se nalazi na tvom auto što ne bi trebalo da bude tu čudam manji komad metala, pozvao sam policiju da im to sve saopštim. Saznao sam ko je pojedinac saznao ime, gde živi u koju džamiju ide i sve sam to rekao policiji kako bi mogli da ga uhvate, imali su sve što im je potrebno. Pored svega prolazili su dani i on nije uhapšen – kaže Robinson nakon čega je odlučio da stvar uzme u svoje ruke.

Robinson navodi da je u startu ostavio mogućnost da da se radi o osobi sa mentalnim problemima, jer je veliki broj dzihadističkih ubistava pokazao da se radi o labilnim osobama koje prigrlile islamski ekstremizam.

Onda ga je pronašao na ulici. „Ti si mi pretio da ćeš mi ubiti porodicu, ti si taj!“ rekao je britanski novinar, dok je naslnik istog momenta kada je prepoznao Robinsona počeo da beži, „vrati se ovamo malo g*vno ti ćeš da mi ubiješ decu!“- zatim je počela i jurnjava po ulici.

Kada ga je sustigao Robinson je prvo pitao da li ima probleme sa mentalnim zdravljem i da li mu je neko ispirao mozak i uticao na njega da počne da preti i planira napada na njegovu prodicu, na šta je dobio odgovor „da jeste Ali Dava mi je to rekao“. Inače poznati Jutjuber migrantskog porekla ima skoro 200.000 patilaca na ovoj društvenoj mreži i često izbacuje sadržaj koji se graniči sa verskom mržnjom.

Do fizičkog sukoba nije došlo, kako kaže Tomi Robinson video sam da je uplašen, da ima probleme i sada ne mislim da je opasan po moju porodicu, međutim ovo pokazuje daleko veći problem ja sam ga našao pre policije iako sam im dao sve podatke o njemu, to mi jasno govori da policija ne želi da me zaštiti zbog mojih stavova koji se ne slažu sa vladajućom većinom. Naime Robinson je novinar umereno konzervativne medijske kuće Rebel Media koji je orjentisan protiv establišmenta.

Fizički sam napadan više puta i policija nikoga ne goni, sada moram sam da tražim te ljude, a ne bi trebao da budem primoran na to jer Britanija ima zakone. Rekli su mi da imaju 4 jedinice koje rade na mom slučaju, a ja sam ga pronašao brže od policije. Država ne vodi računa o ovakvim slučajevima, da je moja porodica ubijena to bi bio samo još jedan naslov u medijima „psihički bolesnik izvršio teroristički napad“, država jednostavno ne želi da reši problem radikalizacije.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite