Albanac Taljat Džaferi postaje predsednik Makedonije?!

Albanac Taljat Džaferi postaje predsednik Makedonije?!

„Zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta Makedonije Albanac Taljat Džaferi nakratko će biti predsednik Makedonije.“ To je izjavio Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Gruevski nije isključio mogućnost da je izborni tajming prvog i drugog kruga određen u dogovoru vladajuće SDSM i partije Albanaca DUI da bi, kako kaže, u tom vakuumu Džaferi kao vršilac dužnosti šefa države potpisao sve one zakone koje odlazeći predsednik Đorđe Ivanov nije potpisao. Podsetio je da mandat Ivanova završava 12. maja, a da je drugi krug predsedničkih izbora zakazan za 5. maj.

-Male su šanse da u periodu od sedam dana Državna izborna komisija usvojio konačne rezultate. Nije isključeno da je to dogovor između Socijaldemokratskog saveza i DUI kako bi se u tom vakum periodu potpisale svi zakone koje aktuelni predsednik nije potpisao – naglašava Gruevski u intervjuu za makedonski portal Infomaks.

Govoreći o lideru vladajuće SDSM, premijeru Zoranu Zaevu, Gruevski kaže da on nije tranzicioni političar, već produkt novog vremena. Za Gruevskog usvajanje Zakona o privatizaciji, odnosno sama privatizacija koja je na osnovu pomenutog zakona legalizovana predstavlja najveći kriminal jer je, kako kaže, njime ozakonjena kriminalna privatizacija u zemlji. Takođe, on ističe da su sve investicija, kojima se aktuelna vlast sa Zaevom na čelu hvali, u Makedoniju ušle u vreme njegove vlade, dok je na vlasti bio VMRO-DPMNE.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite