Nigerijac optužen za silovanje Beograđanke pušten, sukob sa policijom mu je oprošten?!

Nigerijac optužen za silovanje Beograđanke pušten, sukob sa policijom mu je oprošten?!

Novi razvoj događaja u slučaju otužbi protiv migranta iz Nigerije za silovanje tinejdžerke iz Beograda kao epilog imao je puštanje migranta na slobodu usled nedostatka dokaza o nasilju, ali je takva odluka istovremeno izazvala pravu buru na društvenim mrežama zbog izveštaja medija da se migrant u alkoholisanom stanju, zajedno sa prijateljem sukobio sa policijom prilikom hapšenja, a za šta po svemu sudeći neće odgovarati, iako je zaprećena kazna za to delo od minimum 6 meseci do 2 godine zatvora. 

Foto: Pixabay

U istrazi silovanja za koje je 18-godišnja Beograđanka K. S. optužila Nigerijca V. M. (31) koji je uhapšen u nedelju, nakon što je prilikom hapšenja ušao u sukob sa policijom, policija nije uspela da pronađe dokaze da je seksualni odnos bio nasilan. Tinejdžerka je navela da joj je migrant stavio nož pod grlo i naterao je da pođe sa njim, nakon čega je silovana.

Posle istrage policije i tinejdžerkine izjave pred tužiocem osumnjičeni Nigerijac V. M. je pušten i protiv njega nije pokrenut postupak zbog silovanje. Na salušanju on je, kako saznajemo, tvrdio da nije silovao K. S. te da je ona navodno želela da se uda za njega. Odmah je predat u nadležnost Uprave za strance, ali kako je podneo zahtev za dobijanje azila u Srbiji, V. M. je upućen u migrantski centar u Krnjači.

Nigeriski migarnt živi u stanu koji iznajmljuje, a prilikom hapšenja prema pisanjima Kurir sa vojim prijateljem migrantom iz Somalije ušao je u fizčku konfrontaciju sa policajcima kada su došli da ga privedu. Uprkos incidentu sa policijom i odbijanju da sa njima pođe u stanicu, u izveštaju se ne pominje da će se migrant teretiti za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Pročitajte još:

EVROPA U ŠOKU: Migranti iz Nigerije ubili tinejdžerku, pojeli joj srce i genitalije!

Veliki broj korisnika društvenih mreža negodovao je na vest da je migrant pušten iz pritvora bez optužnice, zbog navoda njegovom sukobu sa policijom, što predstavlja kršenje zakona za šta je zaprećena kazna od minumum 6 meseci, do maksimalno 2 godine zatvora.

Izvor: Blic/Kurir/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite