KRVAVE GLAVE: Antifašisti pretukli opoziciju na filmu o Holokaustu, uključujući jednog Jevreja! (FOTO)

KRVAVE GLAVE: Antifašisti pretukli opoziciju na filmu o Holokaustu, uključujući jednog Jevreja! (FOTO)

Marksistički ekstremisti iz pokreta Antifa okrivljeni su za fizički napad na nekoliko članova omladine desničarskog AfD-a, među kojima je i jedan Jevrej.

Četvorica članova AfD-ove sekcije mladih pod nazivom Junge Alternative (JA) pozvano je na premijeru filma o varšavskom getu tokom Drugog svetskog rata na filmskom festivalu Berlinale u nedelju.

Prema tvrdnjama člana JA Berlin Vadima Deksena, oko „desetak“ maskiranih ekstremista napalo je malobrojnije AfD-ovce nedaleko od bioskopa gde se prikazivao film, prenosi Junge Freiheit.

„Koristili su improvizirano oružje zbog kojeg ih policija ne može uhapsiti, ali koje možgu naneti ozbiljne ozlede. U svojim šakama držali su baterijske lampe kako bi njima napadali, a jedan od njih koristio je razbijenu čašu za vino te je koristio njen šiljak kako bi nas ubadao poput noža. Isečen sam na gornjem delu ruke i nisam to uočio dok nisam došao kući,“ ispričao je Derksen.

Istakao je kako niko od žrtava napada nije nosio nikakva obeležja AfD-a, što navodi na zaključak da je napad bio pomno planiran.

S obzirom da AfD u svojim redovima ima i crnačkih članova, kao i jevrejski ogranak, više je nego čudna praksa da ovu stranku još uvek optužuju za „antisemitizam“, „ksenofobiju“ i daju joj slične epitete omiljene među marksističkim ekstremistima koje smeta jedino anti-imigracioni stav AfD-a.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite