ŠVEDSKA MINISTARKA: Sramota je da Orban diže natalitet, on želi belu mađarsku decu!

ŠVEDSKA MINISTARKA: Sramota je da Orban diže natalitet, on želi belu mađarsku decu!

Liberalna Sofia Nerbrand koja piše za švedski list Sydsvenskan, tvrdi kako bi mađarski premijer Viktor Orban „trebao da se srami“ zbog toga što želi da poveća natalitet u Mađarskoj. Šveđanka je u tekstu koji odiše rasističkom mržnjom prema Evropljanima izmislila citat Viktora Orbana o „beloj deci“. Istovremeno u ekstremističkom stavu i uvredama prema mađarskoj deci pridružila joj se i ministarka Annika Strandhäll.

U svom članku, Sofia Nerbrand piše: „Viktor Orban izjavio je kako mu je cilj da mađarski narod bude veći uz pomoć belog mađarskog potomstva – ne imigranata“ iako Orban nije pominjao Belce ili belu boju kože, već je švedska liberalka ubacila taj deo i lažni citat.

Nakon toga se 45-godišnja liberalka okomila na sve državnike koji svoj narod stavljaju na prvo mesto.

„Retorika i politika koja nagrađuje vlastiti narod te isključuje druge ne bi smela imati mesta u današnjoj Europi,“ piše Nerbrand.

Uznemirujućim tvrdnjama Nerbrand pridružila se, ministrka socijalne zaštite Annika Strandhäll iz Socijaldemokratske stranke sa šovinističkim komentarom uperenim protiv osoba Mađarskog porekla i njihove dece.

„Ono što se događa u Mađarskoj je alarmantno. Orban sada želi više rađanja ‘originalne’ mađarske dece,“ napisala je ministarka na Tvitteru.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite