Čovek koji je pomagao migranima, izbačen iz stana da bi se uselili azilanti!

Čovek koji je pomagao migranima, izbačen iz stana da bi se uselili azilanti!

Klaus Roth iz grada Neckartailfingen, 74-godišnji socijalni radnik koji je pomagao imigrantima u periodu masovne ilegalne migracije u Nemačku 2015. godine, moraće da se iseli iz stana u kojem je živio 24 godine. 

Foto: Wikimedia

Prema Nemačkim zakonima opštine mogu da izbace stanare iz iznajmljenih stanova u slučaju da nedostaje stanbeni prostor za imigrante, Roth će osetiti upravo tu blagodet politika koje je donela migracija koju je i sam podržavao, prenosi Junge Freiheit.

Opština Neckartailfingen, nedaleko od Stuttgarta, naredila je Rothu da napusti stan od 150 kvadrata u kojem je živeo 24 godine, a kako bi napravio mesta za bliskoistočne imigrante. U stan će tako ući 6 „novih Nemaca“ pored već 40 njih koji žive u tom mestu.

Roth neće ostati na ulici, ali će se morati preseliti u drugi stan i kaže da nije zadovoljan odlukom, ipak njegov predhodni pro-migracioni aktivizam u prošlosti doveo je do toga da neko drugi takođe bude isteran iz svog doma.

„Uložio sam puno novca i rada u stan. Renovirao sam ga iz temelja, sve sam to radio samostalno“ rekao je Roth kojem će preseljenje biti problem i zato jer je prošao dve operacije kičme.

Paradoks leži u činjenici da je Roth aktivno sarađivao sa NVO Arbeitskreis Asyl, koja je 2015. pronalazila smeštaj za imigrante. Ista grupa je sistematski širila predrasude i netrpeljivost perma onim Nemcima koji su protiv masovne migracije lepeći im šarlatanske etikete „kesnofoba“ i „islamofoba“, uprkos naučnoj činjenici da takve fobije ne postoje.

„Pod pritiskom da primimo još izbeglica,“ izjavio je gradonačelnik Gerhard Gertitschke. „Nemamo više drugog načina kako da ih smestimo.“

Izvor: Dnevna Gezeta/Junge Freiheit

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite