PROTEST U BEOGRADU: Kolona skandira protiv Vučića, izdao si Kosovo!

PROTEST U BEOGRADU: Kolona skandira protiv Vučića, izdao si Kosovo!

U Beogradu se, održava veliki patriotski protest, pod nazivom „Zaustavimo veleizdaju, Kosovo je Srbija!” koji je do sada podržao niz patriotskih stranaka, pokreta, udruženja građana i poznate ličnosti iz javnog, društvenog i kulturnog života Srbije. 

Na skupu je više hiljada ljudi, a demonstranti nose zastave Srbije i DSS. Gradska vlast nije dozvolila da se bina za protest postavi pored spomenika Nikoli Pašiću iako je skup bio uredno prijavljen. Kako bi omeli njegovo održavanje, na trgu oko spomenika postavljeni su kontejneri građevinske firme i kamioni. Organizatori su binu prebacili do zgrade Doma sindikata.

Prvi se okupljenima obratio predsednik DSS Miloš Jovanović koji je optužio Vučića da sprema izdaju Kosova i Metohije i pozvao građane Srbije da se tome suprotstave.

Jovanović je rekao da svi u Srbiji moraju biti u pripravnosti da odmah reaguju i izađu na ulice na „prvi mig“ da se Vučić sprema da potpiše priznanje KiM.

Na svaki pomen Vučića okupljeni su zviždali i negodovali.Nakon obraćanja Jovanovića krenula je protestna šetnja do zgrade Predsedništva. Tokom šetnje okupljeni su skandirali „Vučiću pederu“.

Ispred predsedništva se okupljenima obratio istoričar Miloš Ković koje je rekao da aposlutna većina ljudi u Srbiji je protiv odricanja od Kosova i Metohije.

– Pokazalo se da je ovo veleizdajnički režim Aleksandra Vučića – rekao je Ković dodajući da Srbi moraju da budu odlučniji u odbrani KiM.

On je podsetio da je 18. Februara Skupština Srbije poništila jednostrano proglašenje tzv. nezavisnosti KiM i da obeležavanje godišnjice te odluke razlog ovog skupa.

„Dokle ćemo da slušamo gluposti Aleksandra Vučića koji kaže da treba da predamo KiM zbog naše dece. Pa čija su deca u Goraždevcu i Orahovcu? Ako Vučić želi da nosi žig izdajnika mi nećemo da nosimo taj žig. Vučić želi da osakati našu Srbiju i preda Kosovo tzv. Velikoj Albaniji – rekao je Ković.

Snimak šetnje možete pogledati na 27 minuta i 30 sekundu:

Gepostet von Vladimir Stojkovic am Montag, 18. Februar 2019

najavljeno je i obraćanje generala Božidara Delića i Zvonka Mihajlovića iz Srpca. Zbog protesta blokirana je ulica Kralja Milana.

Organizovanje ovog protestnog skupa ima za cilj da jasno upozori, kako sadašnje tako i buduće vlasti Srbije, da nikakvo odricanje od južne srpske pokrajine, za rad evro-atlanskih integracija i nejasnih obećanja, ne dolazi u obzir.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite