MIGRANTI UČILI DECU KAKO DA MRZE: Islamski vrtić zatvoren, promovisali ekstremizam! (VIDEO)

MIGRANTI UČILI DECU KAKO DA MRZE: Islamski vrtić zatvoren, promovisali ekstremizam! (VIDEO)

Nemačka savezna država Rhineland Palatinate oduzela je licencu za rad muslimanskom vrtiću. Ustanova je danas optužena za širenje ekstremne Salafističke ideologije deci. 

Kancelarija za pitanja pitanja mladih u gradu Majncu u ponedeljak je oduzela licencu vrtiću za muslimansku decu nakon što je oktriveno da zaposleni direktno propagiraju Salafizam, zvaničnu veru Saudijske Arabije zemlje poznate po netoleranciji prema Hrišćanima, Jevrejima i drugim ne muslimanskim zajednicama.

Detlef Placzek, direktor kancelarije izjavio je da deljenjem salafističkog materijala vrtić krši ustav Nemačke i da je kancelarija bila u obavezi da interveniše.

Samy El Hagrasy vođa organizacije Arab Nil-Rhein poriče optužbe i kaže da će se žaliti višoj instanci tvrdeđi da oni poštuju zakone „Mi poštujemo ustav, a ovakva odluka donosi nenadoknadivu tugu i jad našim ljudima“ rekao je predstavnik islamističke organizacije.

Prve pritužbe protiv vrtića za islamsku decu pojavile su se 2012 kada su se u vrtiću pojavili kontraverzni propovednici radikalnog islama poznati po širenju predrasuda prema ne-muslimanima.

Ipak to nije dovelo do reakcije nadležnik po svemu sudeći zbog straha da će ih migrantska zajednica optužiti za diskriminaciju što je ustalnjena praksa u takvim situacijama širom Evrope. Stanje je tolerisano godinama sve do jeseni prošle godina kada je otkrivena neprimerena literatura u vrtiću čime je uspostavljena direktna veza između vrtića i ekstremne islamističke organizacije Arab Nil-Rhein.

Izvor: Dojče Vele/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite