SATRALI EVROFILE SA ZEMLJOM: Stranke protiv migracije u Italiji osvojile 92% glasova!

SATRALI EVROFILE SA ZEMLJOM: Stranke protiv migracije u Italiji osvojile 92% glasova!

Koalicija stranaka kojima je zajednička crta protivljenje masovnoj imigraciji u Italiju i Europu, juče je ostvarila značajan uspeh na lokalnih izborima koji su ujedno bili pokazatelj stanja uoči predstojećih izbora za Europski parlament.

Lokalni izbori u pokrajini Abruzzo smatraju se pokazateljem stanja uoči nadolazećih izbora za Europski parlament.

Najznačajniji uspeh ostvarila je stranka Mattea Salvinija – Liga, koja je osvojila 27,3 posto glasova, nakon koje slede Pokret pet zvezdica, partner u aktualnoj italijanskoj vladi, sa 19,4 posto glasova, te Forza Italija bivšeg premijera Silvija Berlusconija, pa stranka Fratelli d’Italia sa 7 posto.

Jedina stranka koja podupire politiku masovne imigracije, a koja je uspela preći izborni prag je Demokratska stranka bivšeg premijera Matea Rencija sa 7,9 posto glasova.

Liga, Forza Italia i Fratelli d’Italia na lokalnim su izborima bili u koaliciji, te su zajedno osvojili 46 posto glasova.

Ovi rezultati ukazuju da bi aktualan savez Salvinijeve stranke i Pokreta pet zvjezdica mogao biti kratkog veka, ako se Salvini sa ovakvim rezultatima odluči da iza]e na sledeće parlamentarne izbore bez koalicije sa Pokretom pet zvezdica, a uz podršku stranaka Forza Italia i Fratelli d’Italia.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite