SKANDAL NA AERODROMU: Ženi vezao brnjicu na usta, da ne priča! (FOTO)

SKANDAL NA AERODROMU: Ženi vezao brnjicu na usta, da ne priča! (FOTO)

Fotografije muslimake koja je prisiljena da u javnosti pred drugim ljudima na ustima brnjicu , kako ne bi pričala šokirale su društvene mreže, a istovremeno zbog takozvane političke korektnosti cenzurisane su od strane svih velikih medija.

Ilustracija (Foto: Flickr)

Pokrivanje žena u arapskim zemljima hidžabom i burkom je kao vid polne diskriminacije postala deo svakodnevice, a ta praksa se sa migracijom bez posledica primenjuje i u većini države Evrope. Ipak ukoliko mislite da se diskriminacija tu završava, onda niste upoznati sa praksom stavljanja brnjica na usta ženama.

Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljene su fotografije na kojima žena prekrivena velom preko glave, nosi preko usta gvozdenu brnjicu kako ne bi mogla da priča.

Fotografija je uslikana na aerodromu u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata države poznatoj po izuzetno niskom stepenu verskih sloboda, učestaloj diskriminaciji ne-muslimana i široko rasprostranjenoj diskriminaciji žena.

Predmet koji žena nosi na licu je metalan i prikačen je oko čela kako ne bi spadao, a radi se o brnjicama koje imaju ključ koji je po pravilu kod muškaraca i oni mogu da je otvore ukoliko žele da dopuste ženama da progovore.

Korisnici društvenih mreža se žale da je fotografije više puta brisana, zbog takozvane političke nekorektnosti, a korisnici su kažnjavani sa po 30 dana zabrane kačenja novih objava i 30 dana zabrane komunikacije sa prijateljima.

.

 

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite