Uhapšene 4 osobe zbog nalepnica na LGBT centru, problem Kosovo je Srbija (VIDEO)

Uhapšene 4 osobe zbog nalepnica na LGBT centru, problem Kosovo je Srbija (VIDEO)

LGBT političke organizacije objavile su snimak navodnog „napada“ na njihove prostorije koji se dogodio 18. februara 2019. godine tokom protesta „Kosovo je Srbija“, kada su nepoznate osobe lepile nalepnice na prostorije Prajd info centra.

Organizacija je objavila snimak takozvanih „napada“ na LGBT zajednicu, ipak iz video materijala se ne vidi nikakvo nasilje već samo nekoliko mladića koji su im na prostorije zalepili nalepnice. Prajd centar tvrdi da je na njihove prostorije izvršena serija napada. Ipak uprkos tome više osoba je lišeno slobode zbog dešavnja ispred LGBT centra.

Političke LGBT organizacije zahtevaju od policije i tužilaštva da identifikuju i pokrenu krivične postupake protiv svih napadača na Prajd info centar u Beogradu.

Takozvani Prajd info centar u Beogradu je otvoren pre šest meseci kao prvi potpuno javni prostor namenjen širenju LGBT ideologije.

Tokom jednog od protesta „1 od 5 miliona“ sredinom decembra 2018. godine, prilikom prolaska kolone došlo je do manjih incidenata. Naredna provokacije se dogodila 8. februara 2019. godine, kada je grupa od sedam nepoznatih počinilaca dobacivala ka prostorijama Prajd info centra.

Tokom današnjeg protesta "Kosovo je Srbija" ponovo je napadnut Prajd info centar kada su nepoznati počinioci išarali logo Beograd Prajda i lepili nalepnice na izlog prostorija.Organizacioni odbor Parada ponosa Beograd – Belgrade Pride Parade zahteva od policije i tužilaštva da identifikuju i pokrenu krivične postupake protiv svih napadača na Prajd info centar u Beogradu.

Gepostet von YIHR Srbija am Montag, 18. Februar 2019

Snimak je dostupan javnosti, a policija je obavila uviđaj i privela četiri počinioca. Beograd Prajd nema informacije da je tužilaštvo pokrenulo krivične postupke u ova dva slučaja.

LGBT pokretu zahtevaju da se njihovi politički protivnici nađu na sudu. Pokreti pozivaju policiju i tužilaštvo da identifikuju i pokrenu postupak protiv „napadača“. Pored toga LGBT aktivisti podneli su svoju listu zahteva političkim strankama i državnim organima, da jasno i nedvosmisleno osude svaki „napad“ na Prajd info centar .

Izvor: Espreso/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite