MAMA I TATA MU KRALI: Italijanskom pro-EU premijeru uhapšeni roditelji, ukrali 7 miliona!

MAMA I TATA MU KRALI: Italijanskom pro-EU premijeru uhapšeni roditelji, ukrali 7 miliona!

Roditelji bivšeg pro-EU premijera Italije Matea Rencija uhapšeni su zbog finansijskih malverzacija kojima su ukrali milione evra.

Tiziano Renci i Laura Bovoli uhapšeni su u svojoj kući zbog proglašenja lažnog bankrotstva u 3 firme nakon čega su ispraznili kasu i uzeli novac za sebe. Među uhapšenima je i bivši šofer Matea Rencija, ali je premijer i dalje na slobodi.

Roditelji pro-EU premijera Metea Rencija su trenutno u kućnom pritvoru, a hapšenje je sprovelo odljenje finansijske policije zbog otkrivenih dokaza koji pokazuju da je par sproveo lažno bankrotsvo i falsifikovao fakture.

Ilegalno stečeni novac iznosi neverovatnih 7 miliona evra. Oba roditelja su optužena da su sa namerom nauspešno poslovali u 3 kompanije kako bi ispraznili kasu, a firme su povezana se kompanijom Eventi 6, jedan od ko-predsednika firme Franko Masone ja takođe uhapšen.

Tri firme koje su vršile mahinacija u sklopu kompanije“Eventi 6″ su Delivery, Europe service Srl and Marmodiv.

Levičarska pro-EU stranka Matea Rencija doživela je težak krah na izborima prošle godina, zbog lošeg stanja ekonomije i masovne migracije koju je Renci podržavao. Bivši premijer se nije oglasio o hapšenju svojih roditelja, a nadležni nisu komentarisali njegovu eventualnu umešanost u kriminalne delatnosti svojih roditelja.

Izvor: Dnevna Gazeta/www.corriere.it

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite