GEJ OLADIO BRNABIĆKU: Samoživa Ana nema nikakva roditeljska prava!

GEJ OLADIO BRNABIĆKU: Samoživa Ana nema nikakva roditeljska prava!

Čitavu situaciju u vezi sa porođajem partnerke premijerke Srbije možemo da svedemo na to da je Anina cimerka dobila dete sa nepoznatim muškarcem, a Ana u najboljem slučaju može tom detetu da bude bebisiterka, kaže za Danas Predrag Azdejković, glavni i odgovorni urednik gej magazina „Optimist“.

On je to rekao povodom vesti da je partnerka Ane Branbić, Milica Đurđić, rodila sina. Azdejković kaže da Brnabić nema nikakva roditeljska prava.

– Po pravilima i zakonima Ana ne može ni da prisustvuje porođaju, čak i da plati. Ana i Milica su u očima zakona cimerke i to je sve. Milica je samohrana majka – objašnjava Azdejković. Po njegovim rečima, Brnabić i Đurđić nisu običan lezbejski par u Srbiji, već su društveno-politički privilegovan par.

– Mediji o njima pišu kao da su obe ravnopravni roditelji, kreiraju jednu bajku, koja ne važi za ostale istopolne parove u Srbiji. Na sve to treba uzeti u obzir da Ana Brnabić ima moć da predloži zakonsku regulativu istopolnih parova, a da ona to do sada nije učinila, već sama, samoživo uživa u svojim privilegijama koja joj je premijerska pozicija dala, poručuje Azdejković.

Pročitajte još:

ISTOPOLNI PAR USVOJIO BEBU: Gej otac posle 2 nedelje brutalno ubio devojčicu! (VIDEO)
POZIV DA DRŽAVA ODUZME BEBU: Lezbejski kvazi-brak Brnabićke ugrožava dete!
PONIŽAVANJE SRBIJE: Kosovska policija upala u centralnu Srbiju, vojska ni da pisne!

Iz političke LGBT organizacije Labris – navode da u Srbiji ne postoji zakon za registrovanje istopolnih zajednica, koji bi pravno regulisao status dece i roditelja/ki u istopolnim partnerstvima.

Inače, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je premijerki i njenoj partnerki rođenje deteta, iako Brnabić nije dobila dete i kritikovao deo javnosti koji je na društvenim mrežama  kritikovala ideju da istopolni par odgaja dete.

Izvor: Danas/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite