OVO JE SADA NAŠE: Nigerijska narko-mafija u potpunosti preuzela grad u Italiji! (VIDEO)

OVO JE SADA NAŠE: Nigerijska narko-mafija u potpunosti preuzela grad u Italiji! (VIDEO)

Napušteno bivše odmaralište u priobalnom gradu Castel Volturno, severno od Napulja, preuzele su nigerijske narko-bande koje tamo neometano trguju drogom i vode lanac prostitucije.

Grad danas broji oko 30.000 stanovnika, od čega je 20.000 imigranata. Veliki broj Nigerijki koje hodaju ulicama su maloletne prostitutke, koje uzduž ulice Via Domitiana nude seksualne usluge po ceni od 5 do 15 eura.

Nasilje je doslovno pomelo stanovnike ovog mesta, a čak i novinari koji žele da o njemu pišu, ulaze u grad pod zaštitom policije.

Trenutna italijanska vlast je potpisala  21 miliona eura vredan paket novca poreznih obveznika kako bi se pojačala sigurnost u mestima poput Castel Volturna. Novac je predviđen da se skoristiti i za programe integracije za imigrante.

Međutim, rezultati su jasni, a gradonačelnik Castel Volturna, Dimitri Russo, izjavio je da vladine mere verovatno neće biti dovoljne da zaustave talas kriminala. Russo navodi kako se grad više ne nosi sa organizovanom tradicionalnom mafijom, već „predatorskim“ kriminalnim imigrantima.

Čak su se i pojedini afrički stanovnici grada uznemirili i počeli da se bune protiv masovne migraciju u to mesto. Jedan od njih po imenu Martin, izjavio je: „Živimo u napuštenom mestu, ne možemo da primamo sve te ljude jer nemamo dovoljno snage i sredstava da ih integrišemo. Nismo u Africi, već u zapadnoj zemlji, a ovi ljudi moraju da se obrazuju.“

Kako izgledaju ulice u mestu Castel Volturno, kao i kako je skrivena kamera snimila način funkcionisanja migrantskih lanaca prostitutki, možete pogledati u sledećim snimcim italijanske televizije RAI:

 


Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite