MONSTRUM: Holivudski glumac izmislio da su Beli rasisti pokušali da ga obese na ulici! (VIDEO)

MONSTRUM: Holivudski glumac izmislio da su Beli rasisti pokušali da ga obese na ulici! (VIDEO)

Džusi Smolet (Jussie Smollett) poznati Američki glumac iz serije Imeprija šokirao je javnost potersnim svedočenjem da ga je grupa Belih rasista pretukla na ulici jer je crnac, polili ga izbeljivačem i okačili mu omču oko vrata. Policijska istraga pokazala je da je afro-amerikanac uprkos suzama u očima dok je svedočio o diskriminatorskom napadu ipak izmislio celu priču.

Istraga je otkrila da je gnusnu laž o rasističkom napadu plasirao sa namerom da podigne svoju popularnost i kako bi povećao platu za snimanje serije. Ovo nije prvi takav slučaj, a po svemu sudeći pojedini pripadnici manjina žele da iskoriste liberalnu NVO kampanju širenja predrasuda prema većini i anti-diskriminacione zakone kako bi imali lični profit.

Afro-američka zvezda je platio dvojici prijatelja, takođe crnaca da ga fizički napadnu kako bi kasnije za napad optužio takozvane Bele rasiste. U izjavi policiji Smolet je tvrdio da su ga napadači prvo pretukli, a zatim ga polili izbeljivačem, jer su navodno time želeli da pošalju poruku da glumac ne treba da bude crnac nego beo.

Smolet je u potresnoj izjavi rekao da su mu napadači vezali i omču oko vrata, jer je pre skoro ceo vek ozloglašena rasistička organizacija KKK imala običaj da na taj način zastrašuje crnce. Navodni napad naišao je na osude brojnih NVO organizacija koje su isticale da Amerikanci evropskog porekla i dalje imaju velikih problema sa rasizmom.

Nakon više nedelja istrage o napadu otkrivene su rupe u priči poznatog glumca. Smolet je insistirao na svojoj priči gostojući na brojnim televizijama, kako bi svedočio o svojoj traumi.

Ipak nakon što je policija došla do snimaka sa sigurnosnih kamera ispostavilo se da su ga napali njegovi prijatelji afro-amerikanci u montiranom napadu.

Snimak kako su napadači uhvaćeni dok su kupovali maske i odeću za napada možete videti na sledećem snimku:

Smolet je do poslednjeg momenta insistirao da su dvojica maskiranih muškaraca bili Beli rasisti, sve dok nije bio suočen sa snimkom na kome se vide njegovi bliski prijatelji. Pored toga glumac je na televiziji ABC sa suzama u očima govorio o napadu i da ga boli što pojedinci sumnjaju da se on desio.

Potresno svedočenje o diskriminaciji i rasističkom napadu Smoleta možete pogledati na sledećem snimku, a glumac je nakon skandala otpušten sa snimanja serije Imperija.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite