SVET PRED SUKOBOM DVE NUKLEARNE SILE: Indija bombardovala Pakistan! (VIDEO)

SVET PRED SUKOBOM DVE NUKLEARNE SILE: Indija bombardovala Pakistan! (VIDEO)

Pakistanski dron oboren je danas u Gudžaratu, na zapadu Indije, saopštili su policijski izvori, javila je indijska televizija NDTV.

Ostaci letilice viđeni su u blizini sela Nanghatad u Kuču.

Incident između dve zemlje koje raspolažu nuklearnim oružjem potvrdio je neimenovani policijski zvaničnik koji je rekao da se incident dogodio i da je istraga u toku.

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je prethodno na razgovor indijskog diplomatu u Islamabadu da bi protestovalo zbog vazdušnih napada koje je Indija izvela na pakistansku teritoriju pred zoru.

Ministarstvo je saopštilo da je indijska agresija pretnja regionalnom miru i stabilnosti i da će Indija dobiti prikladan odgovor od strane Pakistana u vreme i na mestu koje on odabere“.

Pakistan je danas upozorio Indiju, nakon što je izvela vazdušne udare pred zoru na njenoj teritoriji, da je sada red na Islamabad da „iznenadi“ svog rivala.

Portparol pakistanske vojske Asif Gafur osudio je indijski upad i odbacio njihovu tvrdnju da su rano jutros pogodili teroristički kamp u Pakistanu, preneo je AP.

On je rekao da su indijski avioni bili u pakistanskom vazdušnom prostoru samo četiri minuta i povukli su se kada su ih izazvali pakistanski borbeni avioni.

Prema njegovim rečima, pre nego što su otišli, avioni su uspeli da izbace četiri bombe u blizini grada Balakota, ali nisu pričinili nikakvu materijalnu štetu.

Indijski ministar Gadendra Sing Šehavat potvrdio je da je Indija izvršila vazdušni napad na „terorističke kampove“ u pakistanskom delu Kašmira, kao odgovor na napad bombaša samoubice ranije ovog meseca u kojem je poginulo 40 indijskih vojnika u indijskom delu te sporne oblasti.

Sekretar ministarstva spoljnih poslova Vidaj Gohale rekao je da je Indija pogodila „najveći kamp za obuku“ u oblasti Balakot.

Indija je saopštila da je u napadu poginuo veliki broj ekstremista terorističke grupe koja je izvršila smrtonosni napad.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite