BRNABIĆ BRANI ZLOČINCA TONI BLERA: On je dobar čovek, besplatno je pomagao Srbiji! (VIDEO)

BRNABIĆ BRANI ZLOČINCA TONI BLERA: On je dobar čovek, besplatno je pomagao Srbiji! (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se za usluge Instituta Tonija Blera, koji savetuje vladu, navodno ne izdvaja ni dinar iz budžeta kao i da Toni Bler radi besplatno iz svoje dobrodušnosti. Bivši britanski premijer bio je jedan najistaknutijih zagovornika bombardovanja naše zemlje 1999.godine, koje je rezultiralo brojnim ratnim zločinima i etničkim čišćenjem Srba i drugih ne-Albanaca sa Kosova.

Brnabić je rekla da ne može da objasni zbog čega bi Bler radio besplatno „To je deo njihovih neprofitnih aktivnosti, dakle pro bono. Zašto Institut Tonija Blera ima ovakve neprofitne aktivnosti koje se ne odnose samo na Srbiju, nego na još neke zemlje, morate da pitate Institut. Ne mogu ja da govorim o njihovoj strateškoj politici„, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Brnabić je zahvalila tom institutu na svemu što rade i podršci koju, kako kaže, pružaju pre svega njenom kabinetu.
Na insistiranje novinara da kaže ko plaća taj Institut, Brnabićeva je odgovorila da „kada neko ima pro bono aktivnosti, znači da ne dobijaju novac“.

Pročitajte još:

EKSTREMNA HETEROFOBIJA: Ana Brnabić traži ukidanje braka kao zajednice muškarca i žene!
AUTOŠOVINIZAM KALINIĆA: Kosovo nije Srbija, Srbi i dalje živite u Otomanskom carstvu!
PONOVO GORE SPRSKE KUĆE: Migranti spalili imovinu porodici kod Subotice!

„Ne znam zašto ste uvereni da ako neko radi pro bono da mu neko drugi daje novac. Pa ja sam radila tako. Imala sam posao, ali sam radila pro bono, pomagala sam NALED-u. Niko mi to nije plaćao. Nije mi plaćao NALED, što ne znači da me je plaćao neko treći„, rekla je Brnabić.

Brnabić nije obrazložila da li Bler ima neki drugo vid koristi od svojih aktivnosti u Srbiji osim direktnog uplaćivanja novca na njegov žiro račun. Bivši britanski premijer bio je jedan najstrastvenijih zagovornika bombardovanja naše zemlje 1999.godine, koje je rezultiralo brojnim ratnim zločinima i etničkim čišćenjem Srba i drugih ne-Albanaca sa Kosova.

Izvor: 021.rs/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite