PADA LI TO VLAST U CG POSLE 30 GODINA?! Protiv Đukanovića ustali njegovi ljudi!

PADA LI TO VLAST U CG POSLE 30 GODINA?! Protiv Đukanovića ustali njegovi ljudi!

Masovni protesti u Podgorici su pokazali da je odmetnuti biznismen Duško Knežević lansiranjem afera “Koverta“ i “Atlas“ pokrenuo novo poglavlje u političkom životu Crne Gore. Na sceni je društvena polarizacija i svrstavanje u dva suprotstavljena tabora, kakvo Crna Gora odavno ne pamti. 

Sa jedne strane je vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), na čelu sa liderom Milom Đukanovićem, nakon afere “Koverta“ pokrenula opsežnu akciju konsolidacije i zbijanja sopstvenih redova.

Cilj je sasvim jasan — očuvanje vlasti po svaku cenu, a osim satelitskih manjinskih partija i režimskih i prorežimskih medija, u odbranu lika i dela predsednika Crne Gore ustali su i redom “dukljanski intelektualci“, kao i krugovi bliski nevladinoj organizaciji Crnogorska pravoslavna crkva.

Na drugoj strani ključa ogromno nezadovoljstvo građana, onih koji za 30 godina vlasti DPS-a nisu uspeli da se prilagode postojećem sistemu, niti su osetili bilo kakav boljitak za sebe i svoje porodice.

Analitičar Boško Vukićević objašnjava da je javno iznošenje nepobitnih dokumenata i dokaza o režimskoj korupciji i krađama učinilo da doskora prilično pasivan narod masovno izađe na ulicu, kako bi ispoljio svoje nezadovoljstvo i zatražio odlazak vlasti.

Komentarišući poruke Đukanovića, da građani, ukoliko budu nasilni, “rizikuju da se sukobe sa državom“, Vukićević ocenjuje da nema sumnje da je reč o otvorenoj pretnji učesnicima protesta, te da je aktuelna strategija “uterivanja straha“ jedan od malobrojnih instrumenata koji je ostao u rukama vlasti, kao odgovor na aktuelnu krizu izazvanu aferom “Koverta“.

Pročitajte još:

BRNABIĆ BRANI ZLOČINCA TONI BLERA: On je dobar čovek, besplatno je pomagao Srbiji! (VIDEO)
AUTOŠOVINIZAM KALINIĆA: Kosovo nije Srbija, Srbi i dalje živite u Otomanskom carstvu!
PONOVO GORE SPRSKE KUĆE: Migranti spalili imovinu porodici kod Subotice!

Stav Đukanovića da “ko je protiv njega, taj je protiv države“, sagovornik Sputnjika poredi sa francuskim kraljem Lujem XIV, napominjući da je otvorena pretnja predsednika Crne Gore građanima takođe i njegov način da ih opomene na neke situacije iz nedavne prošlosti.

Izvor: Srbijadanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite