Vučić poručio da će Medveđa ostati u Srbiji, Preševo preskočio da pomene!

Vučić poručio da će Medveđa ostati u Srbiji, Preševo preskočio da pomene!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić nastavio je kampanju „Budućnost Srbije“ posetom Jablaničkom okrugu. Prvo je obišao Vlasotince, a potom i opštinu Bojnik. Vučić je tom prilikom poručio da će Medveđa i Sijarinska Banja, koje će obići tokom dana, „ostati Srbija“. Upadljivo je da Aleksandar Vučić nije pomenuo susednu opštinu Preševo u kojoj Albanci čine većinu, a u kojoj su prisutni sve češći zahtevi za secesijom od Srbije.

„Hoću ljudima koji žive ovde, a poreklom su sa Kosova i Metohije, da poručim da ne brinu, da će rezultat biti u korist Srbije“, rekao je Vučić pred obilazak obnovljene Osnovne škole „Siniša Janić“ u Vlasotincu, u obraćanju građanima, okupljenim u velikom broju.

Kako kaže, ne brine ga ekonomski napredak Srbije, već apetiti pojedinih iz Prištine, zbog čega će danas obići Medveđu i Sijarinsku Banju.

Prema Vučićevim rečima, suočeni smo sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta se sve može očekivati od njih.

„Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost, jer samo u miru možemo da napredujemo, obnavljamo domove zdravlja… Zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade“, objasnio je predsednik prilikom posete školi u Vlasotincu.

Vučić je ukazao da je u Osnovnu školu u Vlasotincu uložen značajan novac, sa ciljem da škola koja je dala najznačajnija imena Vlasotinca i Jablaničkog okruga zasija novim sjajem posle više od 140 godina od kada je osnovana.

„Hoćemo da deca ostaju u Jablaničkom okrugu, da imaju uslove kakve imaju mladi u svim razvijenim zemljama sveta. To možemo da uradimo zato što danas imamo više novca nego ranije. Ulagaćemo još više u sve javne objekte u Vlasotincu“, rekao je Vučić.

Vučić je nakratko prisustvovao času srpskog jezika jednog odeljenja drugog razreda, a deca su mu u znak dobrodošlice izrecitovala nekoliko pesama na lokalnom dijalektu.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite