UMOTAO SI ŽENU KO PEŠKIR: Konor Mekregor optužen za rasistički Tvit o Kabibu! (FOTO)

UMOTAO SI ŽENU KO PEŠKIR: Konor Mekregor optužen za rasistički Tvit o Kabibu! (FOTO)

Najplaćeniji MMA borac u istoriji i superzvezda UFC-a Irac Konor Mekregor optužen je za širenje „rasne mržnje“ zbog Tvita o rivalu Kabibu Nurmagumedovu Dagestancu i muslimanu, nakon što je objavio slike sa Kabibove svadbe koje pokazuju na koji način je tretirana njegova žena.

Konor Mekregor je postavio sliku sa svadbe Nurmagumedova sa natpisom „Tvoja žena izgleda kao peškir druže“. Status je najverovatnije obrisan 15 minuta nakon kačenja, ali je za to vreme 27.000 lajkova i preko 7.000 deljenja. Istovremno postoji mogućnost da ga je društvena mreža Tviter cenzurisala zbog političke nekorektnosti.

Kontraverzna slika već godinama kruži internetom, a ono što je mnogima zasmetalo je pokrivanje žene od glave do pete, tako da joj se na vide ni oči. Bez obzira na opravdanje da se radi o tradicionalnoj islamskoj nošnji u Dagestanu, mnogima to objašnjenje nije uverljivo jer je Kabib obučen u modernom odelu, a „tradicionalna nošnja“ je rezervisana samo za njegovu suprugu. Ovo je dovelo do oštrih kritika da se se radi o praksi diskriminacije žena.

Sa druge strane uprkos seriji tekstova u tabloidima da je Konor širio rasizam, novinari previđaju da u statusu nigde nije pomenuta rasa, to jest da su Khabib i Konor suštinski iste rase i da može samo da se radi o religijskoj provokaciji, ali ipak u statusu se nigde ne pominje ni religija već samo kako izgleda Khabibova supruga.

Kabibove veze sa islamskim teroristima i Al-Kaidom

Uprkos imidžu skromnog MMA borca, Kabib Nurmagomedov je okružen ljudima koji imaju ozloglašenu prošlost. Njegov menadžer Ali Abdul Aziz je uhvaćen 11. septembra 2001. godina kada su izvršeni teroristički napada na kule bliznakinje u Njujorku.

Aziz je uhapšen na aerodromu u Kairu, kada je pokušao da se ukrca u avion, a imao je kod sebe više falsifikovanih pasoša. Kabibov menadžer je priznao da je član Al-Kaide, a zatim je postao svedok saradnik dok je za uzvrat dobio pomilovanje.

Aziz pretio borcu da će ga dobiti metak

Ali Abdul Aziz je menadžer više boraca u promociji UFC, a jedan od njih Kamaru Usman trenutni šampion srednje kateogorije iz Nigerije, ušao napao je drugog borca Kolbi Kavingtona na javnom mestu dok ja Aziz bio prisutan, tom prilikom je prema svedočenju Kavingtona Aziz rekao da će ga pronaći i da će biti ubijen.

Došli su Matri (Kamaru Usman), teroristički pacov (Ali Abdul Aziz) i neki saskvoč (telohranitelj Usmana) i počeli su da se guraju, ugrozili su život deteta i trudne žene. Trudnica je vrištala, trudna sam prestanite. Onda je Ali još gura i pokušava da napravi scenu. Oni su gomila prljavih životinja.

Taj teroristički pacov treba da bude deportovan u zemlju iz koje je cinkario. Ne bi smeo da bude u našoj zemlji, posle svega šta je uradio. Znate šta mi je još rekao, rekao je da će da me pronađe, da će da me upuca i ubije. Kunem se da je tako rekao, ne bi lagao, rekao je da će me upucati i ubiti i imama svedoke – rekao je Kolbi Kavington.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite