ENGLEZI KAO DA ČEKAJU RAT: Preko 10.000 policajaca spremno za proteste, zbog izdaje Bregzita!

ENGLEZI KAO DA ČEKAJU RAT: Preko 10.000 policajaca spremno za proteste, zbog izdaje Bregzita!

Nakon flagrantnog gaženja demokratske odluke da Velika Britanija napusti EU sa samo jednim glasom razlike u parlamentu, ostrvska država se priprema za nerede. 

Parlament Velike Britanije odlučio je da ovlasti Terezu Mej da odloži Bregzit, dok je premijerka uprkos referendumskoj volji građana da više ne žele da budu u EU, najavila da se Britanci spreme za nove izbore za evropski parlament. Nakon prevare birača, vlast u Britaniji spremila je 10.000 policajaca obučenih za razbijanje demontracija zbog indicija da bi London mogli da zahvate neredi.

Čarli Hol lider nacionalnog saveta načelnika policije UK, saopštio je da je spremljeno 10 hiljada žandarma kao bi se izbegli neredi kakve je Engleska imala leta 2011 godine, a radilo se o masovnom nasilju u migrantskim kvartovima.

Martin Hjuit član istog saveta, uputio je upozorenje „istaknutim pojedincima“ iz tabora Bregzita, da ne stvaraju „emotivnu atmosferi“ koja bi podsticala na bes. Kako kaže policija je zabrinuta retorikom koja prati debatu o Bregzitu.

Lider opozicione partije UKIP koja je predvodila Bregzit, Džerard Baten poručio je  nedavno Terezi Mej da se ne igra sa glavom, jer je u prošlosti kralj Čarlsom pokušao da pogazi građansku volju i završio je na smrtnoj kazni. Snimak tog govora možete pogledati klikom OVDE.

Ukupno 15 od 43 okruga u Engleskoj i Velsu su zabranili odlazak na odmor policajcima i kako kažu u poslednje 2 nedelje je zabeleženo 37 krivičnih dela povezanih sa Bregzitom. Ipak kasnije je potvrđeno da je pola „krivičnih dela“ zapravo „zlonamerna komunikacija“ i „verbalno zlostavljanje“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite